NAGRADNJAČE

Osvojite ulaznice za prvi Splitski festival u Zagrebu

15.02.2016 u 12:11

Bionic
Reading

Sprema se još jedna koncertna poslastica u Lisinskom. U povodu 55. godišnjice Splitskog festivala, u srijedu, 2. ožujka u zagrebačkom hramu glazbe nastupit će omiljeni sudionici festivala koji su ostavili dubok trag kroz godine održavanja ove glazbene manifestacije

Prvi Splitski festival održan je 1960. i odonda do danas na njemu je izvedeno više stotina kompozicija najznačajnijih domaćih autora poput Zdenka Runjića, Arsen Dedića, Đele Jusića, Nikice Kalogjere, Rajka Dujmića, Zrinka Tutića, Đorđe Novkovića i sličnih u interpretaciji najjačih imena domaće zabavne glazbe. No nikad do sada Splitski festival nije službeno gostovao u Zagrebu.

Na popularnom Splitu kroz desetljeća nastupali doslovno svi najbolji izvođači. Tereza Kesovija, Oliver Dragojević, Mišo Kovač te pokojni Vice Vukov kao višestruki pobjednici su ipak sinonimi festivala. Organizator Tomislav Mrduljaš, proslavljeni skladatelj i direktor Splitskog festivala garantira nezaboravnu večer o kojoj će se još dugo pričati. 'Zagreb je pun obožavatelja Splitskog festivala i red je da dođemo za 55. rođendan te poklonimo našim prijateljima u hladnom Zagrebu jednu divnu splitsku noć. Bit će to večer za pamćenje i na neki način najava i ovoljetnog festivala. Splitski festival naša je glazbena baština, ovo je samo još jedan korak u njezinu očuvanju. Generacije su odrasle na hitovima s Prokurativa, no nemaju svi priliku doći ljeti u Split, nisu svi imali privilegiju uživo čuti neke od hitova. U srijedu, 2. ožujka, pozivam sve da nam se pridruže u Lisinskom', rekao je Mrduljaš prilikom razgovora.

U Zagrebu su nastup potvrdili Tereza Kesovija,  Radojka Šverko, Meri Cetinić, Zorica Kondža, Tedi Spalato, Marijan Ban, Neno Belan, Hari Rončević, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Ana Opačak, Đorđi Peruzović, Ivo Amulić, Damir Kedžo. Svi su oni rado viđeni gosti u Zagrebu i za ovaj bi se koncert sasvim sigurno mogla bi se tražiti karta više, zato požurite.

Ulaznice su već dostupne na blagajni Lisinskog ili online na lisinski.hr. Bilo kako bilo sprema se velika glazbena večer.

Darujemo 2x2 ulaznice za Splitski festival koji se održava u srijedu 2.3. u Zagrebu, KD Vatroslav Lisinski.

Dobitnici su Goran Trbojević i Jasna Andrišević Bittner iz Zagreba.

O preuzimanju nagrada dobitnici će biti obaviješteni putem e-maila.