KUFER_koncept

Održan kazališni pitch u KunstTeatru, dosad neviđen koncept privukao producente i autore

06.09.2023 u 14:23

Bionic
Reading

U ponedjeljak, 4. rujna održana je prezentacija KUFER_koncepta, prvog izdanja novog projekta kazališne družine KUFER u suradnji s KunstTeatrom i KunstCaffeom

KUFER_koncept osmišjen u formatu slobodne prezentacije u kojoj kazališni autori imaju priliku predstaviti svoje koncepte KUFERU, kao i drugim zainteresiranim akterima s kazališne scene - kako nezavisne, tako i institucionalne. Na prvom izdanju KUFER_koncepta izlagalo je 11 mladih kazališnih autora: Ema Šunde i Marija Androić, Emma Kliman, Filip Rutić i Vid Lež, Gabrijel Lazić, grupa DUENDE, Lucija Klarik, Mihovil Rismondo, Nika Bokić, Robin Mikulić i Veronika Mach, Veno Mušinović i Vid Barić, a u publici su ih, između ostalih, slušali i producenti te dramaturzi iz kazališta poput ZKM-a, KunstTeatra ali i iz velikih nacionalnih kazališnih kuća.

Cilj KUFER_koncepta je uspostaviti platformu putem koje će se birati buduće KUFEROVE produkcije, ali i posredovanje između kazališnih autora i drugih producenata na nezavisnoj i institucionalnoj sceni.

  • +5
Kazališni pitch u Kunstu Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Ive Trajković

Projektom se također želi ukazati na nedostatke postojećeg sustava koji je potpuno netransparentan i ne prepoznaje važnost mentorirane i sustavne razrade kazališnih projekta u fazi pretprodukcije. Stoga, osim kao svojevrsni pitch za buduće KUFEROVE produkcije, KUFER_koncept pokazuje i mogući smjer koji bi mogla slijediti i razvijati ostala nezavisna i institucionalna kazališta.