U HNK

Nove zvijezde operne scene na zajedničkom koncertu u Zagrebu

14.02.2018 u 14:40

Bionic
Reading

Osam domaćih opernih pjevačica i pjevača nastupaju na koncertu u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu 25. veljače, u sklopu predstavljanja FEDORE, platforme za razmjenu mladih umjetnika

Koncert 'Nove zvijezde operne scene' počinje u 11 sati, a na njemu nastupaju Anabela Barić (sopran), Tanja Ruždjak (sopran), Iva Krušić (mezzosopran), Martina Menegoni (mezzosopran), Sonja Runje (mezzosopran), Mario Filipović (tenor), Leon Košavić (bariton) i Matija Meić (bariton) uz glasovirsku pratnju.

Posjetitelji će čuti, među ostalima, ariju Lenskog 'Kuda, kuda' iz 'Evgenija Onjegina' P.I. Čajkovskog, duet Violette i Alfreda 'Parigi, o cara' iz 'La traviate' G. Verdija te kvintet triju dama, Tamina i Papagena 'Hm! Hm! Hm!' iz Mozartove 'Čarobne frule'.

FEDORA je neprofitna organizacija za promociju opere i baleta, koja se bavi prikupljanjem sredstava za nova ostvarenja i koprodukcije. Ima pedesetak članova, među kojima su Royal Opera House iz Velike Britanije, francuski Festival d' Aix – en- Provence i njemačko kazalište Magdeburg.

  • +8
Premijera opere 'Kein Licht' Izvor: Pixsell / Autor: Davor Visnjic/PIXSELL

Organizacija dodjeljuje i nagradu FEDORA za najbolje nove europske operne kreacije, a osvojila ju je koprodukcijska predstava 'Kein Licht.' koja je premijerno u zagrebačkom HNK prikazana krajem 2017.