I KLASIKA JE IN

Nizozemski klasičar André Rieu ponovno stiže u Zagreb

13.10.2023 u 11:00

Bionic
Reading

Nizozemski klasičar André Rieu rapidno rasprodaje ulaznice za kraj sljedeće godine. Hrvatsku publiku je sa svojim Johann Strauss orkestrom na nastup u Arenu Zagreb pozvao pjesmom 'Dobro mi došel, prijatel'

André Rieu najveću hrvatsku dvoranu počeo je rasprodavati gotovo 400 dana prije dolaska u Zagreb. Tako je već prvog dana, ovoga ponedjeljka, prodao više od 1000 ulaznica za koncert krajem sljedeće godine, stoji u najavi.

Nizozemski 'kralj valcera', za kojeg kritičari govore da ima karizmu Elvisa, osnivač je megapopularnog Johann Strauss Orchestra, a u zagrebačkoj Areni ponovno će nastupiti 15. studenog 2024. godine u sklopu nove svjetske turneje. No svoje vjerne obožavatelje ovaj je put na četvrti koncert u Arenu Zagreb sa svojim Johann Strauss orkestrom pozvao putem videa i to pjesmom 'Dobro mi došel, prijatel'.

Sudeći prema ranijim nastupima, hrvatska publika obožava ovog virtuoza na violini i dirigenta jer Rieu na svakom nastupu dvoranu pretvara u plesni podij. Njegov repertoar sastoji se od najvećih filmskih, opernih, pop, rock hitova kao i onih iz mjuzikla, opereta te naravno najljepših valcera. Godišnje Rieua i njegov najveći privatni orkestar na svijetu, koji ima 150 članova, od kojih je većina s njim već gotovo 25 godina, pogleda više od 600.000 obožavatelja stoga i ne čudi tolika pomama za ulaznicama i u Europi. Njihovi nastupi vrhunski su doživljaj jer osebujni Nizozemac veliku pažnju posvećuje raskošnim kostimima kao i scenografiji pa je tako prije desetak godina na turneji nastupao ispred replike dvorca carice Sissy, a njegovi veličanstveni nastupi idealna su zabava za cijelu obitelj.

'Ponosan sam što Star produkcija godinama surađuje s izuzetno profesionalnim timom Andréa Rieua koji nam ukazuje povjerenje nastavljajući suradnju s nama još od 2016. Svaki novi koncert je potvrda te uspješne suradnje jer on ima viziju razveseliti ljude, pružiti im zabavu kroz divne klasične melodije u pratnji svog orkestra, koji mu je kao obitelj. Zato ga i sljedeće godine iščekujemo s veseljem', izjavio je Alen Ključe, direktor Star produkcije.

Devet milijuna pratitelja na Facebooku, više od 40 milijuna prodanih albuma kao i više od pola milijuna posjetitelja na koncertima svake godine jasno pokazuju kako je ovaj megapopularni violinist uspješniji od mnogih pop i rock zvijezda. Do sad je imao više od 30 albuma koji su završili kao broj 1 svjetskih lista, a sve ih je radio u studiju u dvorcu u Maastrichtu, gdje i živi.

'Emocije su mi najvažnije i na moje koncerte svi su dobrodošli. Otvaramo srca publici koja nam uzvraća istom mjerom. Svake večeri sa svojim orkestrom gledam rasplesane ljude, radosne i bezbrižne. Sretan sam kad primim poruke obožavatelja koji kažu kako su dugo nakon koncerta puni dojmova', kaže Rieu. S ovim svjetskim velikanom u Zagreb će stići tim od stotinjak članova i to ne samo najveći privatni orkestar na svijetu, zbor te solisti već i kuhari, liječnici i fitness trener.

André Rieu i Johann Strauss Orchestra svjetski show odlučili su ponovno pokazati hrvatskoj publici, a kako to izgleda i zvuči uživo moći će se vidjeti 15. studenog, 2024 u zagrebačkoj Areni. Svoje ulaznice možete nabaviti u sustavu Eventim.