ODLUKA UPRAVNOG VIJEĆA

Natječaj za ravnatelja MSU ipak produžen na razumni rok

04.10.2013 u 14:41

Bionic
Reading

Na sjednici Upravnog vijeća Muzeja suvremene umjetnosti, održanoj u četvrtak ujutro, kako je potvrdila ravnateljica Snježana Pintarić, jednoglasno je odlučeno da se u zakonski predviđenom roku raspiše novi natječaj za ravnatelja Muzeja. Natječaj će biti otvoren 30 dana, što će omogućiti zainteresiranim kandidatima da napišu kvalitetne programe

Kako saznajemo, rasprava je bila duga, a najviše se diskutiralo oko trajanja natječaja, naime, pokušao se progurati model od 15 dana, čemu su se suprotstavili Tihomir Milovac i Petar Barišić, zalažući se za europske standarde, no na kraju su svi članovi Vijeća usuglasili mišljenje.

Tom odlukom suzbijena je mogućnost pojave kulturnog skandala, koji bi vjerojatno izbio u slučaju da Grad Zagreb nije prihvatio odluku Upravnog vijeća o neprihvaćanju programa jedine kandidatkinje Snježane Pintarić, a s druge strane Upravno vijeće se time izborilo za poziciju kakvu i treba imati.

Dosadašnja ravnateljica Snježana Pintarić najavila je svoju kandidaturu, rekavši da smatra da je dobro obavljala svoj posao i dokazala da ima dobre organizatorske sposobnosti, što je posebno apostrofirano u tekstu natječaja za ravnatelja MSU. 'U ovo doba recesije u drugim se zemljama zatvaraju muzeji, a mi radimo i imamo dobre programe', istaknula je Snježana Pintarić.

Kako aktualnoj ravnateljici ističe mandat 28. listopada, osnivač MSU-a Grad Zagreb vjerojatno će premostiti taj interegnum od isteka njenog mandata do izbora novog ravnatelja postavljanjem Snježane Pintarić kao v. d. ravnateljice.

Prema nekim naznakama, u muzejskim krugovima postoje i neki drugi zainteresirani kandidati, koji će se možda nakon ovakve odluke Upravnog vijeća ohrabriti i prijaviti se na natječaj s ozbiljnom studijom.