'NASTAVLJAJU SURADNJU'

Nakon što mu je poslao dva pisma, Hasanbegović primio Obersnela

10.05.2016 u 16:02

Bionic
Reading

Iz Ministarstva kulture priopćeno je da se ministar Zlatko Hasanbegović sastao s riječkim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom i pročelnikom za kulturu Rijeke Ivanom Šararom u utorak, a sastanak je uslijedio nakon što je riječki gradonačelnik u dvama pismima upućenim Hasanbegoviću tražio objašnjenje za smanjena proračunska sredstva riječkoj kulturi

Iz Ministarstva kulture kratko su priopćili da je ministar Zlatko Hasanbegović  gradonačelnika Obersnela izvijestio o kriterijima raspodjele sredstava Ministarstva kulture za 2016. godinu za program Hrvatskoga narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci. U istom priopćenju stoji da je gradonačelnik Obersnel upoznao ministra kulture s imenovanjem v. d. intendanta HNK-a Ivana pl. Zajca te najavio skoro raspisivanje natječaja sukladno zakonskim odredbama. Kako navode, u razgovoru je istaknuta obostrana volja za nastavak suradnje između Grada Rijeke i Ministarstva kulture u projektu Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020. te je dogovoren skori sastanak ministra i gradonačelnika u Rijeci, na kojem bi se dogovorili konkretni zajednički EPK projekti za proračunsku 2017. godinu.

Podsjetimo, riječki gradonačelnik nedavno je dvama pismima tražio od ministra kulture objašnjenje smanjenja sredstava riječkoj kulturi, a u međuvremenu je i Oliver Frljić odstupio s mjesta intendanta riječkog HNK.