UTEMELJITELJ PSIHOANALIZE

Nakon 74 godine traganja, pronađeni ostaci Alfreda Adlera

  • Autor: S. F.
  • Zadnja izmjena 11.04.2011 13:30
  • Objavljeno 11.04.2011 u 10:48
alfred400x300

alfred400x300

Izvor: Creative Commons / Autor: wikipedia.org

Nakon što su se 74 godine smatrali izgubljenima, pronađeni su ostaci Alfreda Adlera, jednog od utemeljitelja psihoanalize

Ostaci Alfreda Adlera, člana Freudovog kruga, pronađeni su u edinburškom krematoriju nakon što se više od pola stoljeća vjerovalo da su nepovratno izgubljeni. Adler je iznenadno preminuo tijekom poslovnog putovanja u svibnju 1937. za vrijeme boravka u Aberdeenu. Njegova supruga i djeca u to su vrijeme boravili u SAD-u te su izgubili svaki trag njegovim ostacima. Zbog rata u Europi vjerovali su da je za iznenadnu smrt liječnika kriv stalni stres, prenosi Guardian.

Za nekoliko tjedana Adlerov pepeo bit će vraćen Beču gdje će biti održana ceremonija u čast nevjerojatnom otkriću. Pronalazak pepela rezultat je istraživanja koje je pokrenuo Adlerov institut. Za otkriće je zaslužan John Clifford, počasni austrijski konzul u Škotskoj. Pronađena urna bila je pohranjena u krematoriju u Edinburghu koji je rijetko bio posjećivan, a nalazi se samo nekoliko stotina metara od austrijskog konzulata.

Liječnik rođen u Beču 1870. isprva je bio pristaša Freudove psihoanalize, ali se 1912. odvojio od Sigmunda Freuda i oformio vlastitu školu individualne psihologije te razvio teoriju prema kojoj je osnovni motiv čovjekova djelovanja težnja za dominacijom nad okolinom, odnosno volja za moći.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi