projekt od 26 milijuna kuna

Najavljena obnova zgrade bivšeg Kina Edison u Karlovcu

26.05.2021 u 15:54

Bionic
Reading

Ovih dana počinje savjetovanje za provedbu postupka javne nabave za rekonstrukciju zgrade bivšega karlovačkog Kina Edison koja bi do 2023. godine trebala imati dvije nove kino dvorane i jednu multifunkcionalnu dvoranu, rečeno je u srijedu na konferenciji za medije.

Projekt je vrijedan 25,8 milijuna kuna, od čega je 21,9 milijuna kuna iz ITU mehanizma Europskog fonda za regionalni razvoj.

Nakon rekonstrukcije zgrade uslijedit će opremanje sadržajima, ali po drugom projektu koji će početi u studenom ove godine. Karlovac će kada to završi, osim kino sadržaja imati i prostor za konferencijski i festivalski turizam, te razne obrazovne sadržaje, rekla je pročelnica Upravnog odjela za razvoj grada i EU fondove Marijana Tomičić na konferenciji za novinare održanoj ispred zapuštene zgrade Kina Edison.

Nositelj projekta je Grad Karlovac, a partneri su Turistička zajednica, Gradsko kazalište “Zorin dom” i Kinoklub Karlovac, dodala je.

Gradonačelnik Damir Mandić objasnio je da će Kino Edison administrativno djelovati uz Gradsko kazalište "Zorin dom" kako se ne bi stvarali dodatni troškovi, a u novoj će se zgradi osim kino-sadržaja provoditi i drugi sadržaji što će unaprijediti društveni, kulturni i turistički život grada.

Koordinatorica projekta Kristina Benko rekla je da će se u obnovi poštovati zaštita zgrade kao kulturnog dobra, ali će ona biti uzdužno proširena za 4,7 metara, te će površina biti 2150 četvornih metara.

Zgrada će imati projekcijsku dvoranu s 200 sjedećih mjesta i sa suvremenim normativima kinodjelatnosti, ali i jednu manju dvoranu sa 60 mjesta, caffe bar i suvenirnicu, a u potkrovlju s potpuno rekonstruiranim krovištem bit će, uz ostalo, i multifunkcionalna dvorana.

Javna nabava za izvođenje radova bit će objavljena krajem lipnja, a početak radova očekuje se u listopadu.