OD 17. DO 25. SRPNJA

Pula Film Festival donosi novitete unatoč neizvjesnostima zbog pandemijskih okolnosti

25.05.2021 u 17:00

Bionic
Reading

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci razgovarala je u utorak s novim umjetničkim ravnateljem Pulskog filmskog festivala Pavom Marinkovićem i ravnateljicom Javne ustanove Pula Film Festival Gordanom Restović o pripremama za festival, programu i novostima koje on donosi

"Vrlo sam zadovoljna programom novog umjetničkog ravnatelja i vjerujem da će Festival dobiti tu novu težinu u svijetu filmske industrije, ali i međunarodne scene. Nesporno je to jedna od najljepših filmskih pozornica na svijetu i nije ni čudo da se profilirala u prestižno mjesto za predstavljanja nacionalnog programa, ali i susreta filmskog svijeta", rekla je zamjenica gradonačelnika.

Napomenuvši da je dosadašnja priprema 68. Pulskog filmskog festivala bila neizvjesna zbog pandemijskih okolnosti, novi umjetnički ravnatelj Pavo Marinković istaknuo je da festival unatoč tomu donosi novitete uz želju da ga se podigne na još višu razinu.

"Osim Arene u kojoj mislimo predstaviti najatraktivnije hrvatske i regionalne naslove, ove godine mislimo imati snažan europski filmski program na Kaštelu", najavio je Marinković dodavši da se u sklopu festivala priprema i Talijanski dan koji bi trebao spojiti talijanske i hrvatske filmaše i otvoriti prostor novim međunarodnim koprodukcijama.

"Nacionalnim ocjenjivačkim sudom predsjedat će jedan europski filmaš svjetskoga glasa, tako da će i ta činjenica, osim u programskom, podići festival na jednu višu razinu", rekao je Marinković te dodao da se očekuje i, sukladno epidemiološkim mjerama, znatno veći broj međunarodnih gostiju.

Ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival Gordana Restović izvijestila je da su pripreme za festival u tijeku te da je sve uobičajeno za ovog doba godine.

"Očekujemo sjednicu Festivalskog vijeća 27. svibnja kako bismo objavili Glavni program i radujemo se Festivalu. Ove je godine veliki međunarodni interes gostiju, studenata i medija pa se nadam da će se iznjedriti neki novi pokazatelji. Osim struke koja je primarna, uključeni su i kulturni centri raznih zemalja koji su to dobro prihvatili. Važno nam je da na festivalu bude sadržaja za sve posjetitelje i da film nije jedina ponuda", zaključila je Restović.

Pulski filmski festival održat će se od 17. do 25. srpnja.