'novi dio grada'

Najavljena je promocija nove knjige Andrije Škare u zagrebačkoj Kinoteci, razgovor će moderirati Morana Zibar

07.03.2022 u 10:52

Bionic
Reading

O knjizi 'Novi dio grada' osim autora će govoriti povjesničar umjetnosti i publicist Feđa Gavrilović, a razgovor će moderirati Morana Zibar, lovkinja iz popularnog televizijskog kviza Potjera. Predstavljanje će se održati u Kinoteci (Kordunska 1, Zagreb) u utorak 8. 3. 2022. u 19 sati

Svakom je svojom knjigom Andrija Škare odavao počast gradu, idolizirao ga i ironizirao, vodio kroz njegove birtije, u njegove tramvaje smještao Leonarda Cohena, postavljao grad kao scenografiju, ali i uzdizao ga gotovo na razinu lika, a sada je fokus premjestio južno, s druge strane Save.

Iako se odmaknuo od centra, i ovaj je put grad u središtu. Točnije, jedan njegov dio – novi dio grada. Sve priče iz ove knjige odvijaju se u Novom Zagrebu, ali bi se jednako tako mogle zbivati u Splitu III, u Novom Beogradu ili u bilo kojem sklopu socijalističkih betonskih zdanja u kojima na relativno malenom prostoru živi, spava i svoje male sudbine proživljava mnoštvo različitih ljudi.

O knjizi Novi dio grada osim autora će govoriti povjesničar umjetnosti i publicist Feđa Gavrilović, a razgovor će moderirati Morana Zibar, lovkinja iz popularnog televizijskog kviza Potjera. Predstavljanje će se održati u Kinoteci (Kordunska 1, Zagreb) u utorak 8. 3. 2022. u 19 sati uz provođenje i pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a broj posjetitelja bit će ograničen, stoga vas molimo da se što prije prijavite na promocije@fraktura.hr.

Za ulazak na program obavezna je COVID potvrda, ili potvrda o oporavku od bolesti u posljednjih 6 mjeseci uz 1 dozu cjepiva, ili negativan PCR (ne stariji od 72 sata), ili antigenski (RAT) test (ne stariji od 48 sati).