KIKLOP ODGOVARA

Mrle prekrio penis premijerkinim portretom

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 29.07.2011 12:18
  • Objavljeno 05.10.2010 u 09:52
mrle kiklop kosor

mrle kiklop kosor

Izvor: Pixsell / Autor: Photo: Denis Lovrovic/Novi list/Pixsell

Na Sceni Gorica premijerno je izveden Euripidov 'Kiklop' u režiji Ivice Buljana, a posljednja predstava za mandata Senke Bulić u velikogoričkom kazalištu direktno ismijava premijerku Jadranku Kosor
Nenad Dugi/CROPIX

Nenad Dugi/CROPIX

Izvor: Cropix / Autor: Nenad Dugi/CROPIX

Damir Martinović Mrle iz riječke grupe Let 3 od početka predstave na sceni je bez gaća, da bi u jednom trenutku prekrio svoje spolovilo portretom predsjednice Vlade Jadranke Kosor.

Radi se o izravnoj provokaciji usmjerenoj ka premijerki, ali i lokalnom velikogoričkom HDZ-u koji na čelu Pučkog otvorenog učilišta više ne želi Senku Bulić, redateljicu i glumicu koja je dovela kazalište u Veliku Goricu.

Ona je još uoči premijere 'Kiklopa' najavljivala da će predstava biti prava bomba i oproštaj sa stilom. Na koncu, kako golotinja, posebno kad je pokazuju momci iz Leta 3, više ne može skandalizirati gotovo nikoga, za pričekati je reakciju na Mrletov penis obložen premijerkinim smiješkom.

'Kiklop' je na repertoaru velikogoričkog kazališta, a riječ je o jedinoj sačuvanoj Euripidovoj satirskoj drami, kakve su se izvodile nakon tragedija u staroj Grčkoj.

Temeljena je na poznatoj Homerovoj priči o Odisejevom susretu s Kiklopom.

Uloga Kiklopa pripala je Zoranu Prodanoviću Prlji iz Leta 3, a Odiseja glumi mladi Marko Cindrić.

Predstava je aktualizirana utoliko što kritizira hrvatske političare i poimanje demokracije, a da bi se to postiglo, bilo je potrebno prijeći granicu političke korektnosti, kazao je pred premijeru režiser Buljan.

Na tportalu uskoro čitajte kazališnu kritiku 'Kiklopa'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi