INTERVJU: SENKA BULIĆ

'Nisam baš tak bedasta kako neki misle'

27.09.2010 u 09:47

Bionic
Reading

Nakon burne reakcije kulturne javnosti na odlazak glumice i redateljice Senke Bulić s mjesta ravnateljice velikogoričkog POU i iz kazališta, gradska vijećnica Vesna Škare Ožbolt ponudila je kompromisno rješenje koje Bulić smatra nemogućim i neizvedivim

Od prvog studenog Senki Bulić istječe četverogodišnji mandat ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta u Velikoj Gorici. Podnijela je novu kandidaturu, ali nedavnim neprihvaćanjem njezinog poslovnog izvješća, Gradsko vijeće jasno je dalo do znanja da više nije dobrodošla na čelo institucije od koje je za svog mandata napravila kulturni brend.

Promjenom vlasti u Velikoj Gorici postala je nepoželjna, unatoč značaju institucije koju je oživjela i unatoč tome što je kroz praksu i Scenu Goricu provela Zakon o kazalištu. Stvorila je jedino kazalište u Zagrebačkoj županiji i u njega dovela gledatelje. No ni to nije bila dovoljna garancija. Nakon premijere kasnije odlično prihvaćene 'Ježeve kućice' HDZ-ov gradonačelnik Dražen Barišić ponudio joj je sporazumni otkaz.

Bila je to tek najava onoga što će uslijediti – potporu je izgubila i od Vesne Škare Ožbolt (DC), koja je prije četiri godine bila u gradskoj vlasti (SDP-HNS-HSLS-DC) koja je Bulić povjerila kazalište, da bi danas prešla u aktualnu vladajuću koaliciju s HDZ-om na čelu koja je bez konkretnog argumenta odbila prihvatiti izvještaj o poslovanju POU.

Nakon žustre reakcije kulturne javnosti na odlazak Senke Bulić iz velikogoričkog POU, Škare Ožbolt putem medija ponudila je Bulić ostanak na čelu Scene Gorica, no odlazak s mjesta ravnateljice Učilišta, na što Bulić ni ne pomišlja smatrajući tu ideju neprovedivom.

'Kako misle odvojiti Scenu Gorica od Pučkog otvorenog učilišta, na koji način, imaju li budžet da naprave novo kazalište? To je nemoguće i neizvedivo, potpuno je smiješno da se netko bavi takvom idejom', rekla je Bulić u intervjuu za tportal.

'Znala sam da mi se može dogoditi da me nakon nekog vremena netko nekom floskulom pokušava postaviti na neko novo radno mjesto. Mogla mi je ponuditi da ostanem kao blagajnik', kazala je Bulić na izjavu Vesne Škare Ožbolt i dodala da takvo nešto može reći samo netko tko nije upoznat s mehanizmom rada samog Učilišta.

U intervjuu za tportal Senka Bulić govori o minulom radu, šoku nakon neprihvaćanja njezinog izvješća, reakciji Vesne Škare Ožbolt koja se, kad se kandidirala za predsjednicu Hrvatske, hvalila poznanstvima u kulturi pa je i svoju fotografiju sa Senkom Bulić iskoristila u te svrhe …