20. rođendan

LADO electro u Kući umjetnosti Arsen

31.03.2022 u 10:04

Bionic
Reading

Lado electro, projekt Ansambla LADO i dvojca HR Electro, koji na nesvakidašnji način spaja tradiciju i elektroniku, obilježit će svoj 20. rođendan nastupom u Kući umjetnosti Arsen u četvrtak, 31. ožujka

Punih 20 godina projekt LADO Electro spaja tradicijske glazbene izričaje s elektroničkom glazbom. Pokrenuli su ga 2002. godine Ansambl LADO i dvojac HR Electro – Hrvoje Crnić Boxer i Boris Harfman, spojivši naizgled nespojivo – stare hrvatske pjesme, skladbe i napjeve s elektronskom glazbom.

Već sljedeće godine Lado electro objavio je prvi album koji se odmah našao među najboljim hrvatskim albumima objavljenima 2003. Glazba s Ladova repertoara u suvremenoj, elektronskoj verziji u novom je svjetlu prikazala tradicijske skladbe, a s albuma su se istaknuli singlovi 1 Pura, 2 Pandura i Dej mi.

Drugi album, dvostruki nosač zvuka 2.0 Memorabilium izlazi 2018. godine. S njega je proizašlo čak šest singlova i video spotova za pjesme Ljeljo, Lepi valcer, Kolo, Dolinom se… (Song for Elizabeth), Melita, a trenutno je u pripremi izlazak novog spota.

U nastupima uživo dvojac HR Electro za DJ pultom prati izvedbe Ladarica i glazbenika Ansambla LADO.