'Stane'

Kratki film Antonete Alamat Kusijanović odabran za Vimeo Staff Pick, pogledajte ga

15.11.2023 u 10:02

Bionic
Reading

Kratkometražni igrani film 'Stane' Antonete Alamat Kusijanović dostupan je za gledanje na online platformi Vimeo, koja je filmu dodijelila svoje priznanje Staff Pick, istaknuvši ga među milijunima koji su na toj platformi

Zaposlenici Vimea koji biraju videa za Staff Pick godišnje izdvoje tek oko tisuću uradaka, od njih desetak milijuna učitanih na platformi čime se odaje priznanje autorima koji koriste platformu. Film Antonete Alamat Kusijanović dosad je prikupio 17.200 pregleda, izvijestio je HAVC.

Njezin je film u sklopu inicijative Women's Tales prikazan na ovogodišnjoj venecijanskoj Mostri, u paralelnom programu Dani autora. Riječ je o seriji kratkometražnih filmova koje podržava modni brend Miu Miu, a neke od redateljica koje su dosad radile filmove za inicijativu su Agnès Varda, Hiam Abbass, Chloë Sevigny, Lynne Ramsay, So Yong Kim.

"Stane" je prvi film Alamat Kusijanović nakon uspješnice "Murine", njenog dugometražnog prvijenca koji je osvojio nagradu Camera d'Or za najbolji debitantski film Filmskog festivala u Cannesu 2021.

Izvor: Društvene mreže

Za "Murinu" je redateljica, između ostalog, bila nominirana za nagradu američkog sindikata filmskih redatelja, prestižne DGA Awards te za Independent Spirit Awards (za najbolji debitantski dugometražni film, za najbolju izvedbu glumaca čije su karijere u usponu - Gracija Filipović te za najbolju fotografiju - Hélène Louvart.

Naslovnu ulogu u filmu "Stane" tumači Danica Čurčić, a u glavnim ulogama su i Boris Isaković, Jasna Đuričić, Alban Ukaj, Lana Ujević i Tom Rushaidat. Film je realiziran u produkciji Hi Production iz Milana i Eclectice iz Zagreba.