SKRIVENO BLAGO

Kostimi traže tijela koja bi ih ponijela

21.09.2011 u 11:53

Bionic
Reading

Galerija ULUPUH u Zagrebu udomit će izložbu 'Kazalište odbačenih predmeta' autorica Ivane Bakal i Katarine Radošević Galić koja donosi skriveno blago sa smetlišta, kontejnera i garaža

Vođene geslom 'od ničega nešto', kostimografkinje Ivana Bakal i Katarina Radošević Galić obilazile su smetlišta, pregledavale kontejnere, bakine i vlastite ormare te uz minimalne krojačke intervencije stvorile nove kostime, od već zaboravljenih krpica.

Parafrazom djela Luigia Pirandella 'Šest lica traži autora', dvanaestak izloženih kostima sada traži svoje likove. Upravo obrnuto kazališnom procesu, biraju se lica (dramska, operna ili baletna) koja se u tako nastalim i ugođenim kostimima mogu igrati.

'U ovom vremenu izobilja i bijede, blještavila i tame, kada su mnogima smetlišta izvori života, želimo prikazati jedan odbačeni svijet koji dočarava nešto novo, nešto sjajno, nešto što naše oči vide dok gledamo u odbojni djelić suvišnih i potrošenih stvari koje su nas nekada služile. Vrijeme je od ničega napraviti nešto, od odbačenog, prihvaćeno, kazale su u najavi izložbe autorice.

'Kazalište odbačenih predmeta' otvara se 22. rujna u 19 sati u Galeriji ULUPUH u Tkalčićevoj 14.