i 'kultni nastavci'

Kino Tuškanac prikazuje klasike kroz ciklus 'Filmovi koje volite'

10.04.2024 u 15:02

Bionic
Reading

U okviru programa Tuškanac u gostima u kinu Forum i KIC-u nastavlja se prikazivati ciklus "Filmovi koje volite" s klasicima filmske umjetnost, ali i "Kultni nastavci“, s filmovima koji su zbog uspjeha prvog dijela dobili svoje nastavke

Kako je najavljeno je iz tog zagrebačkog kina koji zbog preuređenja svoje programe ostvaruje u drugim prostorima, nakon najslavnijeg filma Wong Kar-waija "Raspoloženi za ljubav", 12. travnja slijedi "Veliki Lebowski" braće Joela i Ethana Coena o zgubidanu iz naslova u KIC-u te dan kasnije na istom mjestu mjuzikl "Kosa" Miloša Formana, jedan od najuspjelijih filmskih prikaza hipijevske filozofije.

Za 22. travnja u kinu Forum najavljena je projekcija filma "Rekvijem za snove" Darrena Aronofskog na temu narkomanske i medijske ovisnosti, a za 29. travnja "Kum" Francisa Forda Coppole, priča o mafijašima koja je prerasla u epsku sagu i metaforu američkog kapitalizma.

Legendarna ostvarenja najznačajnijih svjetskih filmaša ovog mjeseca protegnut će se i na filmske nastavke koji će se prikazivati u kinu Forum.

Tu su filmovi "Pobješnjeli Max 2: Cestovni ratnik", postapokaliptična akcijska pustolovina Georgea Millera, "Terminator 2: Sudnji dan", popularni SF Jamesa Camerona", horor "Zla smrt 2" Sama Raimija, a potom i drugi nastavak "Kuma".