22. STUDENOG

Kazališna predstava i radionica za djecu u MSU-u za Međunarodni dan djeteta

  • Autor: N. Sa. / Hina
  • Zadnja izmjena 13.11.2020 13:03
  • Objavljeno 13.11.2020 u 13:03
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

U povodu Međunarodnog dana djeteta, Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu i Teatar Puna kuća organiziraju, u nedjelju 22. studenoga, kazališnu predstavu i likovnu radionicu za djecu, a nastali radovi bit će izloženi u Otvorenoj galeriji MSU-a

Međunarodni dan djeteta obilježava se 20. studenoga. Tim povodom, u nedjelju 22. studenoga, u MSU-u održat će se kulturno-edukativni program namijenjen djeci od 1,5 do šest godina pod nazivom "Vrijeme je za igru".

Program se sastoji od kazališne predstave koja se temelji na neverbalnoj komunikaciji, kombinirajući pokret, zvuk i glazbu, ali i upotrebu geometrijskih tijela i oblika uz pomoć kojih djeca vježbaju vizualno razumijevanje i komunikaciju.

Nakon predstave djeca će se uputiti na polusatnu kreativnu likovnu radionicu gdje će, inspirirani onime što su vidjeli na predstavi, sami izraditi svoj likovni rad.

Muzejske edukatorice vodit će polaznike u kreativnom razmišljanju i likovnom izražavanju, stavljajući naglasak na slobodnoj interpretaciji sadržaja. Radovi nastali na radionici bit će izloženi u Otvorenoj galeriji MSU-a te digitalizirani i objavljeni u sklopu online izložbe dječjih radova na mrežnim stranicama, kao i na društvenim mrežama MSU-a.

U ranoj fazi razvoja, djeca uče komunicirati s okolinom na verbalnoj razini - izgovaraju svoje prve riječi i uče se pravilno izražavati. Ono što je vrlo bitno u socijalnom, ali i kognitivnom razvoju djeteta je vizualna komunikacija koja se razvija posredstvom likovnih elemenata. S obzirom da je utjecaj slike u društvu iznimno velik, vrlo je bitno na zanimljiv i kreativan način educirati najmlađu publiku o različitim mogućnostima komunikacije, ističu iz MSU-a.

Uz predočenje ulaznice za predstavu, posjetitelji ostvaruju popust od 50 posto na cijenu obiteljske ulaznice za posjet izložbi "Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma".

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!