'ALLES WALZER'

Kako je Davorka Vukov Colić preko recepata razotkrila tajne hrvatske diplomacije

13.11.2017 u 14:22

Bionic
Reading

Promocija knjige 'Alles Walzer' u kojoj dugogodišnja novinarka, urednica i suradnica tportala Davorka Vukov Colić otkriva život u diplomaciji, uz supruga Dražena, kojega je pratila na funkciji u Beču i Sofiji, održava se 14. studenoga u foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu

Osim Davorke Vukov Colić na promociji 'Alles Walzer: tajne hrvatske diplomatske kuhinje', o čemu smo s autoricom detaljno razgovarali u nedavnom intervjuu, sudjeluju književni kritičar, esejist i leksikograf Velimir Visković, potom redoviti profesor svjetske povijesti 20. stoljeća na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu Tvrtko Jakovina, književna kritičarka i esejistica Katarina Luketić i trostruki izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Hrvatske u Švedskoj, Vijeću Europe u Strasbourgu, te u OESS-u, UN-u.

Promociju će moderirati urednica Milana Vuković Runjić, odlomke iz knjige čitat će Kostadinka Velkovska, a svirat će saksofonski kvartet SaKS.

Pokrivajući razdoblje od 2000. do 2008., dok joj je suprug bio hrvatski diplomat u Beču i Sofiji, Vukov Colić je knjigom  'Alles Walzer' ponudila svojevrstan vodič za snalaženje u svijetu diplomacije, riznicu korisnih savjeta i informacija, poput, primjerice, što znači sjediti po engleski, a što po francuski, ali i pikanterija o raznim domaćim i stranim uglednicima i političarima. Uz sve to, 'Alles Walzer' je i, kako podnaslov govori, zbirka recepata jela koja se standardno služe na raznim diplomatskim druženjima.