HVARSKE LJETNE PRIREDBE

Jubilarna 50. izvedba ZKM-ovog 'Hinkemanna' pred hvarskom publikom

05.07.2018 u 12:24

Bionic
Reading

Zagrebačko kazalište mladih 5. srpnja u 21.30 sati na 57. Hvarskim ljetnim priredbama izvest će jubilarnu 50. predstavu 'Hinkemann' u režiji Igora Vuka Torbice

Drama 'Hinkeman' njemačkoga ekspresionista Ernsta Tollera premijerno je izvedena u ZKM-u 7. studenog 2015., a u predstavi glume Rakan Rushaidat, Mia Biondić, Frano Mašković, Doris Šarić Kukuljica, Dado Ćosić, Petar Leventić, Jasmin Telalović, Vedran Živolić, Marica Vidušić, Milica Manojlović, Nađa Perišić Radović, Milivoj Beader i Ozren Grabarić. Scenograf je Branko Hojnik, a kostimografkinja Doris Kristić.

  • +3
Hinkemann Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Predstava je nakon premijere gostovala na raznim festivalima u Hrvatskoj i regiji te osvojila brojne nagrade, među njima dvije Nagrade hrvatskoga glumišta 2016. (za najbolju dramsku predstavu i mušku glavnu ulogu), tri nagrade na Gavellinim večerima 2016., tri na Jugoslavenskom pozorišnom festivalu 'Bez prevoda' u Srbiji te četiri nagrade na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci 2017.

ZKM-ov 'Hinkemann' uskoro je na gostovanju i ovogodišnjeg Mittelfest-a gdje je najavljen kao jedna od najznačajnih europskih predstava.