s tugom i žaljenjem primio vijest

Jandroković: 'Nakon smrti Nole ostaje praznina na hrvatskoj kulturnoj sceni'

29.10.2022 u 20:29

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković izrazio je sućut obitelji redatelja i profesora Lukasa Nole, rekavši kako se njegovim preranim odlaskom opraštamo od jednog od najboljih redatelja svoje generacije nakon kojeg će ostati praznina na hrvatskoj kulturnoj sceni

U pismu sućuti obitelji Nola u ime Sabora i svoje osobno, Jandroković je rekao kako je s velikom tugom i žaljenjem primio vijest o odlasku Lukasa Nole, istaknutog hrvatskog redatelja i scenarista.

'U ovom tužnom trenutku, prisjećamo se njegovog umjetničkog i stvaralačkog puta obilježenog autorskim tekstovima koji su rezultirali popularnim i cijenjenim filmovima i kazališnim predstavama', istaknuo je.

Potvrđuju to brojne nagrade hrvatskoga glumišta poput državne nagrade Vladimir Nazor, Zlatne arene, Oktavijan i Zlatnog dukata za životno djelo, kao i odlikovanje Redom hrvatskog pletera za osobit doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske. Svoj doprinos dao je i kao član Kulturnog vijeća za film i kinematografiju.

'Unatoč dugoj i teškoj bolesti, zadržao je visoke profesionalne standarde i ostao predan svom poslu i publici koja ga je voljela i čija je djela rado gledala', naveo je Jandroković.

Lukas Nola (58), umro je nakon duge i teške bolesti u Zagrebu.

  • +2
Lukas Nola Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX