U ZAGREBU

Izložba 'Čekanje' Karle Čurčinski u Galeriji Događanja

09.11.2020 u 12:00

Bionic
Reading

Izložba 'Čekanje', na kojoj mlada umjetnica Karla Čurčinski, kombiniranom tehnikom, od kolaža do vezenja, zaustavlja trenutke čekanja koncentrirajući se na sitnice koje 'život znače', bit će otvorena od 10. do 20. studenog u Galeriji Događanja

'Glavna je junakinja ženski lik opuštenog tijela, prepuštena vremenu. Njezine pozicije, zaustavljene u trenutku okruženom sitnicama, otvorene su i mekane. Tijelo ne odražava nelagodu nego polaganost, detaljnost protoka vremena', ustvrdila je autorica predgovora Josipa Bubaš.

Po njezinim riječima, vizualni jezik je minimalistički, pojednostavljen, pročišćen, pa ipak topao, otvoren, a pomalo prezentirane kao dječja igra, dane situacije, ipak, kroz oble i tople forme, nalaze načina da pulsiraju i da postanu prožete vremenom.

'Baš kao i tema, izraz je svakodnevan, jednostavan, a nekako obuhvatan, jer u njega stanu nijanse, stanja, vrijeme koje je potrebno situacijama da se dogode', dodala je Bubaš.

Karla Čurčinski rođena je 1993. godine u Zagrebu. Diplomirala je grafiku 2017. godine u klasi profesora Svjetlana Junakovića na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Dobitnica dviju Rektorovih nagrada do sada je izlagala na četiri samostalne izložbe i sudjelovala na brojnim skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu.