izrazili su 'bijes'

Izdavačka kuća Sinéad O'Connor traži od Trumpa da prestane koristiti njenu glazbu

04.03.2024 u 20:28

Bionic
Reading

Glazbenica rođena u Dublinu bila je poznata po svojim otvorenim stavovima o vjeri, seksu, feminizmu i ratu, a bila bi 'zgrožena, povrijeđena i uvrijeđena' da je njezin rad na ovaj način krivo predstavio netko koga je ona sama nazivala 'biblijskim vragom', stoji u priopćenju

Njezina dugogodišnja diskografska kuća Chrysalis Records i nositelj autorskih prava izrazili su 'bijes' zbog toga što je Donald Trump na svojim skupovima puštao njen hit iz 1990. 'Nothing Compares 2 U'.

'Dobro je poznato da je Sinéad O'Connor tijekom svog života živjela prema žestokom moralnom kodeksu definiranim iskrenošću, dobrotom, poštenjem i pristojnošću prema svojim bližnjima', rekli su u ime pjevačice koja je umrla prošlog srpnja s 56, godini.'Kao čuvari njene ostavštine, zahtijevamo da Donald Trump i njegovi suradnici odmah prestanu kouristiti njezinu glazbu', navodi se.

Priopćenje je objavljeno nakon što je Trump pobijedio na republikanskim predizborima u Michiganu, Missouriju i Idahu u subotu, čime se približio pobjedi u utrci za republikanskog kandidata na predsjedničkim izborima u studenom. Mnogi umjetnici ili njihovi predstavnici izrazili su sličan prigovor puštanju njihovih pjesama na Trumpovim događajima, uključujući predstavnike pokojnog američkog pjevača i gitarista Toma Pettyja, britansku pjevačicu Adele i rock bend R.E.M.