POSTANI GORANOVAC!

Hrvatski zbor Ivan Goran Kovačić traži nove članove

12.10.2012 u 18:09

Bionic
Reading

Audicije će biti održane 15. i 18. listopada u 19.30 sati u prostorijama FER-a, Unska 3, dvorana B5. Ne traži se ni priprema, dovoljno je pokazati raspon glasa i ponoviti jednostavne muzičke sekvence

Princip audicije je izuzetno jednostavan i lak za kandidata. Za članstvo nije potrebna nikakva glazbena naobrazba ni glazbeno iskustvo. Audicija je stoga otvorena za sve zainteresirane. Preko stotinu pjevača i dirigent Luka Vukšić s nestrpljenjem iščekuju nove članove obitelji Goranovaca!

'Zbor IGK je mjesto gdje se potpuni amateri mogu baviti vrhunskom umjetnošću, pjevati u velikom i moćnom zboru, nastupati sa simfonijskim orkestrima i najvećim glazbenicima današnjice, upoznati nove ljude, putovati i doživjeti svjetla pozornice', ističu organizatori audicije.

Svake godine zbor ide na najmanje jednu višednevnu turneju i više kraćih. Na ruti se posljednjih nekoliko godina našlo mnogo hrvatskih gradova (od Dubrovnika do Varaždina, od Poreča do Slavonskog Broda). Zbor često putuje i van granica Lijepe Naše, primjerice u Francusku, Njemačku, Italiju, Slovačku, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu.

U zboru IGK pjevali su i mnogi poznati, poput novinara Domagoja Jakopovića Ribafisha, TV voditelja Aleksandra Stankovića, pjevača Arsena Dedića i Vice Vukova te bivšeg britanskog ambasadora Davida Blunta. Usko se surađivalo i s brojnim vrhunskim glazbenicima poput Josipe Lisac, Maksima Mrvice, Tonyja Cetinskog, Joséa Carrerasa i Inve Mule, poznate po ariji iz filma 'Peti element'. Zbog jake tradicije i društvene uloge, može se reći kako je zbor IGK desetljećima među istinskim stupovima društva.

Program Goranovaca sljedećih je mjeseci itekako zanimljiv. Već krajem listopada u Zagrebu će, povodom Dana Svih Svetih, izvesti Mozartov Requiem, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Uz zbor IGK nastupaju sopran Evelin Novak, tenor Tomislav Mužek, Zagrebačka filharmonija i drugi. A za prosinac se sprema posebna glazbena poslastica. Američki maestro Michael Mitchell s Goranovcima priprema božićni koncert crnačke duhovne glazbe.

Zainteresirani kandidati više informacija mogu pronaći na www.igk.hr ili na broju telefona 01/4813-320.