za odrasle i djecu

Hrvatski dom u Vukovaru nudi nove programe

04.03.2022 u 21:19

Bionic
Reading

Hrvatski dom Vukovar pokrenuo je nove programe namijenjene odraslima i djeci, a koji bi, kako se nadaju u toj kulturnoj ustanovi, trebali vratiti publiku nakon teškoća uzrokovanih pandemijom koronaviursa, rečeno je u petak na konferenciji za novinare

'Iza nas su dvije godine obilježene pandemijom koronavirusa koja je itekako utjecala i obilježila sve ono što se događalo u Hrvatskom domu. Programe smo silom prilika reducirali na minimum, a i kod onih programa koje smo pokušavali organizirati nailazili smo na slab odaziv publike", rekla je ravnateljica Hrvatskog doma Vukovar Ivanka Miličić.

Prema njezinim riječima, sada kada se ipak nazire kraj pandemiji, Hrvatski dom Vukovar odlučio se napraviti iskorake, posebice prema najmlađima.

'Zato smo organizirali 'Dječju srijedu' koja će se održavati u poslijepodnevnim satima počevši od 9. ožujka. Nismo se samo orijentirali na kazališne predstave već i na druge programe koji bi mogli biti zanimljivi najmlađima', rekla je Miličić dodajući kako će prve dvije srijede u ožujku djeca moći uživati u kazališnim predstavama, treće srijede bit će održana likovna radionica, a posljednje srijede u ožujku koncert je dječjeg zbora 'Vukovarski goubići'.

Stručni suradnik u Hrvatskom domu Vukovar Dalibor Jurišić rekao je kako su uvedeni i novi programi usmjereni prema odrasloj publici, poput programa 'Čajanka: pozornica je cijeli svijet'.

'Iza nas su dva susreta u kojima su gosti bili Jure Bubalo i Gordan Nuhanović, a predstoji nam dolazak Alenke Mirković', kazao je Jurišić pojasnivši kako je riječ o programu u sklopu kojega se i publika i gost nalaze na pozornici, piju čaj i razgovaraju o zanimljivim temama, putovanjima, književnosti ili nečemu drugome.

'Publika je pokazala zadovoljavajući odaziv i nadamo se da će se tako i nastaviti. To nisu programi za 200 ljudi, već više intimni razgovori za najviše nekoliko desetaka ljudi', rekao je Dalibor Jurišić.