KAZALIŠTE ŽAR PTICA

Heidi iz veselih dječjih snova o idiličnom životu na Alpama

12.03.2013 u 15:00

Bionic
Reading

Djelo Johanne Spyri o djevojčici s Alpa za zagrebačko je dječje kazalište dramatizirao Nino Škrabe. Režiju potpisuje Želimir Mesarić koji je priču o djevojčici koja svima oko sebe donosi sreću spojio s glazbom koja u mislima mnogih slovi kao najpoznatija glazba o Alpama, onom iz filma 'Moje pjesme, moji snovi'

Veselo, raspjevano, sa sretnim krajem: takva je Heidi iz kazališta Žar-ptica. Malena publika posebno je uživala u postavi predstave, jer je rješavajući problem male scene redatelj priču provukao kroz cijelo kazalište čiji rubovi tako postaju padine na Alpama.

Rezultat je vesela priča uz koju se djeca odlično zabavljaju, cijelo vrijeme navijajući za glavnu junakinju. Veseli su i razigrani kostimi mladog Nevena Mihića, a u glumačkom ansamblu doista nema slabe karike.

U prvom su planu mladi: Amanda Prenkaj u naslovnoj ulozi, Nataša Kopeč kao karikirana uštogljena guvernanta, Sanja Crljen kao Klara, te Petar Atanasoski kao Petar i Pipo. Od 'odraslih' uloga, u prvom je planu Hrvoje Zalar kao djed.