MARUL U DONATU

Gonzo snima Juditu!

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 09.09.2010 11:09
  • Objavljeno 09.09.2010 u 09:54
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Nakon spotova za Psihomodo pop, Hladno pivo, Let 3 i TBF, Gonzo će snimiti glazbeno-scensko djelo Judita prema istoimenom spjevu Marka Marulića

Radoslav Jovanov Gonzo u zadarskoj Crkvi Sv. Donata započinje sa šestodnevnim snimanjem 'Judite' koju je osmislila Katarina Livljanić, ugledna muzikologinja i pjevačica, profesorica na pariškoj Sorbonni i umjetnička voditeljica nagrađivanog ansambla za srednjovjekovnu glazbu Dialogos.

Predstava se temelji na tekstualnim izvorima istoimenog spjeva Marka Marulića i srednjovjekovnih hrvatskih prenja te glazbenim izvorima probranima iz riznice dalmatinske glagoljaške i gregorijanske glazbene baštine. Redateljica predstave je Sanda Hržić, a uz samu Katarinu Livljanić izvode je Albrecht Maurer te Norbert Rodenkirchen, dvojica njemačkih glazbenika koji inače sviraju stare instrumente viellu i poprečnu flautu, a za ovu su prigodu naučili svirati folklorne instrumente lijericu i dvojnice.

'Judita' će se prema Gonzovoj redateljskoj zamisli snimati bez nazočnosti publike, a želi se postići perfekcija kako glazbene izvedbe, tako i slike i tona. Televizijska adaptacija radi se u produkciji Hrvatske televizije za potrebe programa Redakcije ozbiljne glazbe i bit će prikazana početkom sljedeće godine. Urednica je Ivana Kocelj, producent Tihomir Štivičić, a direktor fotografije Branko Cahun. Uspije li se u namjeri ostvarenja vrhunskog proizvoda, emisija bi mogla doživjeti i DVD izdanje, za čiju je distribuciju na međunarodno tržište već sada zainteresirana jedna francuska diskografska kuća.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!