KRIVI REKVIZITI

Glumac usred predstave porezao vrat

10.12.2008 u 00:00

Bionic
Reading

Zabunom koristeći pravi nož umjesto kazališnog rekvizita, glumac Daniel Hoevels je usred izvedbe Schillerove predstave 'Maria Stuart' zarezao vrat te umalo stvarno počinio samoubojstvo

Kao i prilikom prethodnih izvedbi, glumac Daniel Hoevels je u petom činu predstave 'Maria Stuart' trebao odigrati scenu samoubojstva. No nesretni tridesetogodišnjak, nesvjestan kobne zamjene kazališnog rekvizita pravim kuhinjskim nožem, svom je snagom zarezao vrat.

Posjetitelji Bečkog narodnog kazališta u kojemu se odigrala nesvakidašnja predstava u prizoru nisu primijetili ništa neobično, misleći da je riječ o lažnoj krvi i vrhunskoj glumi, prenosi austrijski Kurier. Hoevels je po nesreći odmah prevezen u bolnicu gdje je rana zašivena. Liječnici su konstatirali da je glumac za dlaku izbjegao smrt te da bi preminuo da je rez samo malo dublji.

Za nesreću je odgovorna 37-godišnja Anika koja brine o kazališnim rekvizitima. Ona je umjesto lažnoga među pomagala stavila pravi nož, a je li riječ samo o nespretnoj zabuni ili činu s namjernom, pokazat će policijska istraga.