NIJE MU PRVI PUT

Glumac i pisac Feđa Štukan priveden u zračnoj luci u Beogradu

23.06.2024 u 19:13

Bionic
Reading

Glumac i pisac Feđa Štukan, koji je ovih dana trebao gostovati na književnom festivalu Krokodil, priveden je danas u zračnoj luci Nikola Tesla u Beogradu

Ovu informaciju za portal Nova.rs potvrdili su njegovi odvjetnici Sead Spahović i Ahmed Delimeđac.

Sredinom lipnja prošle godine bosanskohercegovački glumac nekoliko je sati bio zadržan na graničnom prijelazu između BiH i Srbije. Bilo je to neposredno nakon što je najprije podržao prosvjede 'Srbija protiv nasilja', a potom i prisustvovao prosvjednoj šetnji u Beogradu.

Nedugo nakon toga predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nazvao ga je 'zločincem', a dnevni list Politika 'muslimanskim ekstremistom'.

Štukan je prošle je godine tvrdio da nije obaviješten je li mu zabranjen ulazak u Srbiju, no da je doznao da je takva odluka donesena ni manje ni više nego u kabinetu Aleksandra Vučića.

Feđa Štukan rođen je u Sarajevu 1974. Studirao je glumu u klasi profesora Aleksandra Jevđevića i Mustafe Nadarevića. Diplomirao je na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu 2011. godine.

Najpoznatiji je po ulozi u filmu 'Gori vatra' Pjera Žalice, za koju je nagrađen nagradom za Najboljeg glumca na Krakovskom filmskom festivalu 2004.

U regiji je poznat i po iznimno uspješnom romanu Blank, koji je u Srbiji, pomalo neobično, objavljen na ćiriličnom pismu.