novi izazovi i novi projekti

Glazbene poslastice u Maloj sceni uz Martinu Tomčić i nove zvijezde hrvatskoga opernog neba

25.03.2021 u 14:06

Bionic
Reading

Prije više od 25 godina Mala scena napravila je Cvilidretu s gavranove stijene, prvu operu za djecu u novijoj hrvatskoj povijesti čime je pokrenula nove trendove. Njihovi su operni naslovi uvijek izazivali pozornost javnosti i često omogućili mladim umjetnicima da se predstave hrvatskoj javnosti

'U vremenu krize i koronavirusa izveli smo nekoliko koncerata od kojih je posljednji, onaj za Valentinovo 2021., koji smo prenosili online, imao iznimno veliku gledanost. To nas je potaknulo da krenemo u nove izazove i nove projekte. Tijekom ožujka i travnja donosimo vam čak tri glazbene poslastice', poručuju iz Male scene.

Osim mladih nada hrvatske glazbene scene Valentine Mekovec, Marina Čarga, Dagmar Drechlerove, Buge Marije Šimić te Josipa Čajka, sretni su i ponosni da su u Maloj sceni prvi put ugostili i naše poznate umjetnice Martinu Tomčić i Jelenu Štefanić te prvaka opere HNK-a u Zagrebu Stjepana Franetovića.

Nakon više od pet godina od premijere opere Amelija ide na ples, u Malu scenu, ravno iz milanske Scale, vraća se i mladi bas, sad već s inozemnom karijerom, Toni Nežić. Stabat Mater Antonína Dvořáka prenosit ćemo putem naše Facebook stranice već 27. ožujka u 19:30. Kao solisti nastupaju Valentina Mekovec – sopran, Martina Tomčić – mezzosopran, Josip Čajko – tenor i Marin Čargo – bariton.

10. travnja u 19 sati prenosimo veliko djelo G. Verdija Requiem koje će izvesti Jelena Štefanić – sopran, Martina Tomčić – mezzosopran, Stjepan Franetović – tenor i Toni Nežić – bas.

Krajem travnja moći ćete uživati i u jednoj opernoj izvedbi – Orfej i Euridika C. W. Glucka. Orfeja će pjevati Dagmar Drechslerova, Euridiku Buga Marija Šimić, a Amora Valentina Mekovec. Umjetnički voditelj svih programa je dirigent i profesor Muzičke akademije u Zagrebu Simon Dešpalj, koji, uz Helenu Borović, također i prati umjetnike na klaviru. Program je producirala Buga Marija Šimić, a tehnička podrška je bio Domagoj Klasić.

Koncerti su dio projekta Mala scena online – Mala opera Male scene, a sufinancirani su natječajem Programi digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja Ministarstva kulture, na čemu zahvaljujemo.