tužba zbog 'mamića'

[FOTO] Vojko V i Grše na sudu: Zna se što je hip-hop. To je umjetnička sloboda

07.03.2023 u 14:55

Bionic
Reading

Najmlađi od braće Mamić tužio je repere za klevetu zbog pjesme 'Mamići', u kojoj se spominje korištenje kokaina, što je rezultiralo današnjim ročištem u Splitu

Podsjetimo, o ovom smo slučaju nedavno konzultirali odvjetnika Vinka Ljubičića, repera Edu Maajku i glazbenog kritičara Leonarda Jurića.

Svi oni su se složili kako je riječ o potpunoj besmislici, a odvjetnik Ljubičić kazao nam je kako očekuje "razborito postupanje".

"Ovo je posve nepotrebno, apsolutno promašeno. Očekujem razborito postupanje. Generalno gledano, umjetnik ima pravo i poziv, možda i obvezu, izražavati svoj stav specifičnim postupanjem, pokazati dozu kritičnosti. U ovom slučaju su izdvojene, vjerovali ili ne, samo tri riječi, ali mislim da bi to djelo trebalo sagledati u cjelini", kazao nam je prije nekoliko dana Ljubičić.

Na Općinskom sudu u Splitu počelo je danas suđenje reperima Vojku V i Grši po tužbi Zorana Mamića za klevetu. Sudac Saša Marijan pitao je stranke postoji li mogućnost mirnog rješenja spora na što je Mamićeva odvjetnica Jovana Puhalo kazala kako je spremna povući tužbu, ako mu se javno ispričaju. Odvjetnik Vinko Ljubičić, zastupnik Vojka V, kazao je da reperi nisu željeli ni htjeli klevetati.

"Oni su jednostavno htjeli iskazati revolt radi zaštite određenih vrijednosti i ponašanja. Tuženici ne znaju tužitelja niti imaju motiv klevetati. Ovdje su stvari izvučene iz konteksta", kazao je odvjetnik Ljubičić, prenosi Dalmatinski portal.

  • +8
Vojko V i Grše na ročištu zbog tužbe Zorana Mamića Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL

Odvjetnica Puhalo kazala je kako 95% teksta pjesme Mamići nije u tužbi, nego, kako je obrazložila, neistinita činjenična tvrdnja koja se tri puta ponavlja, a to je da je Mamić drogiran, odnosno na kokainu.

Vojko V i Grše naveli su kako se ne smatraju krivim.

Više pročitajte na Dalmatinskom portalu.

  • +2
Vojko V i Grše daju izjave medijima poslije ročišta Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL

Vojko i Grše su nakon ročišta dali i izjavu za medije. "Izašao mi je album prošli tjedan, skinite ga, poslušajte", rekao je Vojko V i dodao da je prijedlog o svjedočenju putem videolinka "smiješan". "Zna se što je hip-hop, odakle je krenuo i što predstavlja u društvu. To je umjetnička sloboda", dodao je Grše.

  • +3
Split: Odvjetnici nakon suđenja Vojku V. i Grši dali su izjave za medije Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL