ŠESTI DAN 28.SARAJEVO FILM FESTIVALA

[FOTO] Jesse Eisenberg oduševio masterclassom, održana svjetska premijera filma 'Šest tjedana'

18.08.2022 u 13:12

Bionic
Reading

Šesti dan 28. Sarajevo Film Festivala obilježio je masterclass američkog glumca, redatelja, dramskog pisca i autora Jesseja Eisenberga, a večeras nas očekuje regionalna premijera hrvatskog filma 'Sigurno mjesto'

Svjetskom premijerom filma ŠEST TJEDANA mađarske redateljice Noémi Veronike Szakonyi sinoć je u Narodnom pozorištu Sarajevo nastavljen Natjecateljski program – igrani film 28. Sarajevo Film Festivala.

Radnja prati buntovnu tinejdžerku Zsófi koja živi u stančiću s mlađom sestrom Mesi i nestabilnom majkom Beom. Zsófi je prekasno shvatila da je trudna, te se odlučuje da će, nakon što rodi, dijete dati na usvajanje. Bea ne može prihvatiti kćerkinu odluku, ali ne shvaća da ni ona ni njihovi životni uvjeti nisu podobni za novorođenče. Jedino što Zsófi zanima je karijera igračice stolnog tenisa, na čemu naporno radi. Prema zakonu, Zsófi nakon poroda ima šest tjedana da se predomisli i zatraži povratak djeteta. Čini se da je u stanju hladnokrvno kontrolirati svoje emocije i kretati prema ciljevima koje je sebi postavila. Istovremeno, njen majčinski instinkt se budi i počinju je obuzimati sumnje. U filmu glume Katalin Román, Zsuzsanna Járó, Lana Szczaurski, Móni Balsai, András Mészáros, Kitti Keresztesi, Katalin Takács i Anna Györgyi.

U Cineplexu je održana pretpremijera prvih dvaju nastavaka dramske serije MAMA I TATA SE IGRAJU RATA 2, kreatora Gordana Kičića, u kojoj glume Gordan Kičić, Nina Janković Dičić, Lena Lazović, Nebojša Ilić, Vojin Ćetković, Jelena Gavrilović, Amila Terzimehić, Katrina Gojković, Aleksej Bjelogrlić, Aleksandar Đurica, Stefan Bundalo i Tijana Marković.

  • +7
Šesti dan 28. Sarajevo Film Festivala Izvor: Licencirane fotografije / Autor: n.n.

Održan masterclass Jesseja Eisenberga

U sklopu programa Open air 28. Sarajevo Film Festivala, sinoć je prikazan film GOOD LUCK TO YOU LEO GRANDE, redateljice Sophie Hyde, a u sklopu programa U fokusu prikazivao se film VIZURA LEPTIRA, koji je režirao ukrajinski redatelj Maksym Nakonechnyi, a između ostalih producirala i hrvatska producentica Anita Juka.

Američki glumac, redatelj, dramski piscac i autor Jesse Eisenberg održao je vrlo posjećen i zanimljiv masterclass. Gotovo dva sata Jesse je vrlo duhovito prepričavao svoja profesionalna, ali i privatna iskustva, i odgovorio na brojna pitanja mladih filmskih umjetnika.

Večeras nas u sklopu Natjecateljskog programa – igrani film 28. Sarajevo Film Festivala očekuje premijera hrvatskog filma filma SIGURNO MJESTO, redatelja Juraja Lerotića. Traumatičan događaj, iznenadan pokušaj suicida, otvara procijep u svakodnevici tročlane obitelji. Njihov život mijenja se iz temelja, kao da su uvučeni u rat nevidljiv svima ostalima. Radnja se zbiva unutar kratkog perioda i reducirana je na ono najakutnije – spasiti bližnjega. SIGURNO MJESTO temelji se na osobnom iskustvu autora Jurja Lerotića, koji u filmu i glumi uz Snježanu Sinovčić Šiškov i Gorana Markovića.

U sklopu programa Open air u Ljetnom kinu Coca – Cola možete pogledati film ZALAZAK SUNCA, Michela Franca, meksičkog redatelja, dobitnika Počasnog Srca Sarajeva 2020. kojem je tijekom 26. Sarajevo Film Festivala posebno priznanje odano i retrospektivom njegovih djela u festivalskom programu "Tribute to".

Detaljan program i sve informacije možete pronaći na službenoj stranici www.sff.ba kao i na društvenim mrežama festivala.

28. Sarajevo Film Festival održava se do 19. kolovoza.