King Gizzard & The Lizard Wizard

[FOTO] Australska rock senzacija na prvom koncertu u Hrvatskoj oduševila tvrđavu sv. Mihovila

03.08.2022 u 13:04

Bionic
Reading

Njihovo premijerno pojavljivanje u Hrvatskoj trebalo se održati u zagrebačkoj Tvornici kulture, koja se rasprodala u svega nekoliko dana, no uslijed pandemije bend nikad nije krenuo na tu turneju. Nakon što je postalo jasno da zbog rasporeda i rutinga nove turneje Gizzardi u Hrvatsku mogu doći samo početkom kolovoza, band se odlučio za dva nastupa na jednoj od najljepših pozornica u ovom dijelu Europe

Psihodelični australski rockeri King Gizzard & The Lizard Wizard održali su sinoć pred brojnom publikom svoj prvi koncert na tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku. Drugi njihov nastup predviđen je za večeras.

Podsjetimo, njihovo premijerno pojavljivanje u Hrvatskoj trebalo se održati u zagrebačkoj Tvornici kulture, koja se rasprodala u svega nekoliko dana, no uslijed pandemije bend nikad nije krenuo na tu turneju. Nakon što je postalo jasno da zbog rasporeda i rutinga nove turneje Gizzardi u Hrvatsku mogu doći samo početkom kolovoza, band se odlučio za dva nastupa na jednoj od najljepših pozornica u ovom dijelu Europe.

Izvor: Društvene mreže / Autor: n.n.

Hiperproduktivni i talentirani Gizzardi od 2010. godine izbacili su čak petnaest studijskih albuma. Kritičari ih redovno proglašavaju jednim od najkreativnijih rock bendova ikada, a samo u 2017. godini izbacili su čak pet albuma. Brojke su to koje neki bendovi ne dosegnu ni u čitavoj karijeri.

Izvor: Društvene mreže

Zbog energičnosti i eklektičnog pristupa glazbi u kojemu mješaju prog rock, psihodelični rock, jazz, heavy metal i druge žanrove, imaju široku paletu obožavatelja diljem svijeta. Bend je rado viđen gost na mnogim važnim svjetskim festivalima, poput Coachelle, Bonnarooa, Primavere, Szigeta i drugih.

Sinoć su oduševili tvrđavu sv. Mihovila u Šibeniku, a u nastavku prenosimo dijelić atmosfere s nastupa australske rock senzacije.

  • +2
King Gizzard and the Lizard Wizard u Šibeniku Izvor: Cropix / Autor: Mladen Pobi