FILMSKA RADIONICA U KIC-U

Filmske škole srednje i istočne Europe

24.11.2009 u 11:17

Bionic
Reading

U zagrebačkom KIC-u u utorak 1. prosinca od 16 do 20 sati održat će se radionica Filmske škole srednje i istočne europe na kojoj će gostovati Andrea Wink iz Njemačkog filmskog instituta

Gošća KIC-a Andrea Wink suorganizatorica je festivala goEast i Exground u Wiesbadenu, s dugogodišnjim iskustvom na polju obrazovne suradnje između Njemačke i tranzicijskih europskih zemalja. Onima koji su razmišljali o studiranju filma u nekoj od europskih zemalja, Andrea Wink pružit će iscrpan pregled svih važnih filmskih škola, veleučilišta i akademija u regiji, s prikazom studija koje nude, načina na koji su organizirani, kriterija za upis i mogućnosti dobivanja financijske potpore.

Od Njemačke do Rusije, od Poljske do Bugarske, zemlje tranzicijske Europe nude spektar visokoškolskih studija dostupnih hrvatskim polaznicima. Raznorodne svojim pristupom poučavanju filmskih vještina i umjetnosti, trajanjem studija i financijskom pristupačnošću, ove škole obrazuju polaznike u širokom kreativnom i stručnom rasponu – od novih profesionalaca spremnih za rad na sljedećoj velikoj holivudskoj produkciji, do novih autora europskog umjetničkog filma.

Na jednom mjestu polaznici radionice dobit će potpun uvid u prilike koje im se pružaju u dostupnim i pristupačnim zemljama – upravo na vrijeme za predstojeće upisne rokove.

Cijena radionice je 149 kuna za uplate do 30. studenoga 2009.

Uz predočenje srednjoškolskog ili studentskog indeksa, cijena radionice iznosi 99 kuna. Nakon dva sata predavanja slijedi kratka pauza uz besplatnu kavu u KIC KLUBU, a svaki polaznik radionice dobiva na poklon knjigu. Prijaviti se može u tajništvu KIC-a, na telefon 01/481- 0714 ili e-mail: kic@kic.hr.