novo priznanje

Film 'Sigurno mjesto' konkurenciji za nominaciju za Europsku filmsku nagradu

16.08.2023 u 20:30

Bionic
Reading

Višestruko nagrađivani dugometražni prvijenac redatelja Jurja Lerotića koji je nastao u produkciji kuće Pipser, a čija je producentica Miljenka Čogelja je hrvatski kandidat za nominaciju za nagradu Oscar

Odbor Europske filmske akademije odabrao je 19 najboljih dugometražnih naslova iz 17 europskih zemalja koji se predlažu svim članovima Europske filmske akademije na razmatranje za nominaciju nagrade. Među odabranim filmovima se našao i hvaljeni prvijenac Jurja Lerotića, 'Sigurno mjesto' (Pipser).

'Poželite nam sreću i širite dalje', poručila je na svom Facebook profilu producentica filma, Miljenka Čogelja.

Breaking news!!! SAFE PLACE has been shortlisted for the EUROPEAN FILM AWARDS. Wish us luck and spread the...

Objavljuje Miljenka CogeljaSrijeda, 16. kolovoza 2023.

Podsjetimo, Sigurno mjesto bio je hrvatski kandidat za nominaciju za nagradu Oscar. Dosad je dobio 35 nagrada i priznanja, a bio je prikazan na više od 50 festivala diljem svijeta. Svjetsku premijeru je doživio na Filmskom festivalu u Locarnu gdje je osvojio tri nagrade (najbolja režija, glumac i debitantski film), a regionalnu je imao na prošlogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, gdje je osvojio četiri nagrade (od kojih čak dva Srca Sarajeva: za najbolji film i najbolju mušku ulogu). Okitio se i Zlatnim arenama na Pulskom filmskom (za režiju Jurju Lerotiću, za najboljeg glavnog glumca Goranu Markoviću i za fotografiju Marku Brdaru).

Nominacije će biti objavljene 7. studenog, a pobjednici će biti poznati na svečanoj dodjeli nagrada u Berlinu, 9. prosinca 2023. godine. 

Izvor: Društvene mreže