OBJAVLJEN foršpan

Film otkriva što se događalo u posljednjih pet godina života Davida Bowieja

13.12.2017 u 13:15

Bionic
Reading

Novi dokumentarac HBO-a o Davidu Bowieju kroz priče njegovih najbližih prijatelja i suradnika govori o pet posljednjih godina njegova života, u kojima je, i nakon što je teško obolio od raka, od kojega je i preminuo početkom 2016., uspio stvoriti čak dva albuma, 'The Next Day' i 'Blackstar', te mjuzikl 'Lazarus'

Dokumentarni film 'David Bowie: The Last Five Years' premijerno će biti prikazan 8. siječnja, kad bi pokojni kultni glazbenik proslavio 71. rođendan. 

U filmu redatelja Francisa Whatelyja pojavljuju se Tony Visconti, američki producent s kojim je Bowie surađivao preko 40 godina, te brojni drugi njegovi dugogodišnji suradnici i prijatelji, među kojima su Toni Basil, Earl Slick, Gail Ann Dorsey, Gerry Leonard, Carlos Alomar, Catherine Russel, Sterling Campbell, Zachary Alford, David Torn, Enda Walsh, Donny McCaslin, Maria Schneider i Robert Fox.

  • +19
Ikona stila David Bowie Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Gledatelje i obožavatelje jednog od najvažnijih glazbenika i pop genija, koji je u siječnju 2016. preminuo nakon 18-mjesečne borbe s rakom, razveselit će i brojne arhivske snimke, fotografije i isječci iz legendarnih Bowiejevih intervjua te zrnca mudrosti i umjetničke filozofije poput onoga kako 'u vodu uvijek treba ići mrvicu dublje nego što ti se čini da smiješ':

'I tek kad osjetiš da ti stopala više ne mogu dodirnuti tlo, na pravom si mjestu da napraviš nešto uzbudljivo', rekao je jednom prilikom David Bowie.