'emoji film'

Fijasko crtića o avanturama emotikona u pametnim telefonima

31.07.2017 u 13:04

Bionic
Reading

Emoji Film, animirana komedija o životima emotikona u pametnim telefonima, koji se u nas počinje prikazivati 3. kolovoza, skoro pa je ušao u zloglasni klub filmova koji su na Rotten Tomatoes ocijenjeni nulom. Spasila ga je jedna kritičarka zbog koje sada na popularnoj filmskoj stranici ima tri posto

'Dobar je za djecu, mada ne pretjerano originalan', napisala je u petak Betsy Bozdech za Common Sense Media čime je 'Emoji film' redatelja Tonya Leondisa težak 50 mlijuna dolara 'dignula' iz kluba nulerica na Rotten Tomatoesu.

Toj biranoj ekipi pripadaju, među ostalima, 'Patrola u zoru', u režiji sina Clinta Eastwooda Scotta, kao i četvrti, završni film serijala 'Ralje', 'Osveta' iz 1987., a od novijih naslova 'Max Steel' iz 2016.

'Emoji film', u kojemu glasove posuđuju T.J. Miller i Sofia Vergara, smješten je u Tekstopolis, grad u kojem žive emotikoni od kojih se svaki nada da će upravo njega odabrati vlasnik mobitela. Glavni junak je Gene, koji, za razliku od 'običnih' emotikona, raspoloženje izražava na puno više načina od jednoga. Cilj mu je postati 'običnim' pa s prijateljima kreće na epsko putovanje kroz niz mobilnih aplikacija kako bi pronašao kod kojim će popraviti svoju 'grešku'.

Ovaj tjedan, kad 'Emoji film' kreće s prikazivanjem u kinima, konkurencija su mu, među ostalim, hvaljeni Nolanov 'Dunkirk' i akcijski triler 'Atomska plavuša' s Charlize Theron.