peti 'touch me' u zagrebu

Festival koji otkriva kako si predočiti ono za što ne znamo kako izgleda

26.09.2017 u 13:19

Bionic
Reading

Međunarodni festival Touch me u organizaciji Kontejnera u Zagrebu održava se svake tri godine od 2005., a u svom petom izdanju, od 6. do 18. listopada i pod nazivom 'Nevidljivo koje nas okružuje', istražuje tamnu tvar – tajanstvenu supstancu koja sačinjava većinu materije svemira

Kako skrivene pojave istražiti putem znanosti, a kako putem umjetnosti samo je jedno od pitanja na koje će pokušati odgovoriti 5. Touch Me, u organizaciji KONTEJNER-a i Arts at CERN-a, umjetničkog programa vodeće znanstvene institucije za čestičnu fiziku, čija je kustosica Mónica Bello osmislila ovogodišnje festivalsko izdanje.

Touch Me Festival Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Raphaelle Mueller

'Nevidljivo koje nas okružuje' usmjereno je na tamnu tvar, koju promišlja kao metaforu i simbol ljudskih granica te ograničenosti percepcije, znanja i doživljaja stvarnosti.

U sklopu programa festivala od 6. do 18. listopada u Pogonu Jedinstvo moći će se razgledati izložba, a 7. listopada u prostoru Zagrebačkog plesnog centra održat će se stručni simpozij.

Inovativno prožimanje znanosti, umjetnosti i tehnologije okosnica je međunarodnog festivala Touch Me koji se od 2005. održava svake tri godine u organizaciji udruge KONTEJNER iz Zagreba.

Dosadašnja festivalska izdanja otvorila su teme poput zloupotrebe inteligencije, energije i informacije, pojma vremena i četvrte dimenzije, imperativa užitka i hedonizma, predstavljajući pritom neke od najaktualnijih novomedijskih radova svjetske i lokalne umjetničke scene.