od 29. travnja

Faces of Europe: Izložba njemačkog fotografa Sandera u Francuskom paviljonu

23.04.2021 u 11:20

Bionic
Reading

Izložba "Faces of Europe" cijenjenog njemačkog fotografa Carsten Sandera, koja se otvara 29. travnja u povodu Dana Europe u Francuskom paviljonu u Zagrebu, predstavit će europsku multikulturalnost i bogatstvo njezine različitosti

Prošle godine tijekom tri mjeseca taj autor i fotografski umjetnik iz Düsseldorfa svojim je kamperom posjetio sve zemlje članice EU-a u kojima je portretirao 1.000 ljudi različite nacionalne i društvene pripadnosti.

"Bogati i siromašni, mladi i stari, poznate ličnosti, sportaši i političari, slučajni prolaznici na ulici – ravnopravni jedni pokraj drugih. Pokazivanje lica koincidira s izražavanjem stava svake fotografirane osobe", ističe se u najavi.

Sander je nastojao prikazati ono što nas povezuje i ono po čemu se razlikujemo, "ljude u sadašnjem trenutku i mjestu, ističući njihov zajednički nazivnik: građanke i građani Europe koji zastupaju mir, zajedničke vrijednosti, zajedničko djelovanje."

Kako se napominje, autor je izložbom uspio predočiti identitet heterogene zajednice koja ima više od 447 milijuna stanovnika u 27 europskih zemalja. 

"Ovom izložbom naglašava važnost integracije i humanosti, diže glas za ljudska prava, zajedničke vrijednosti i miran suživot", ističe se o izložbi koju organiziraju veleposlanstva Njemačke, Portugala i Slovenije te Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj.

Izložba će biti otvorena do 8. svibnja.