NEPROFITNI MEDIJI

Evo koje medije podupire ministarstvo kulture

  • Autor: G. K.
  • Zadnja izmjena 26.09.2014 15:18
  • Objavljeno 26.09.2014 u 10:10
investicije dolari novac

investicije dolari novac

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Na temelju prijedloga Stručnog povjerenstva za neprofitne medije, Ministarstvo kulture je za dodjelu bespovratnih sredstava odabralo 21 medij, od čega 18 postojećih i tri nova medija koji su se istaknuli svojim uredničkim koncepcijama, planom rada, utjecajem i potencijalom mijenjanja medijskog i društvenog prostora

Ministarstvo kulture je u drugom krugu za financiranje odabralo 18 postojećih neprofitnih medija, od kojih za najvišu podršku, u visini od 250.000,00 kuna godišnje, pet najbolje plasiranih medija: H-alter, Forum Treći sektor – Civilno društvo na malom ekranu (televizija), Lupiga i Kulturpunkt; za srednji iznos od 170.000,00 kuna šest medija: Cenzuru tv, VoxFeminae.net, Radio Student, Tris.com.hr, Booksu i In-portal, a za sredstva u visini od 70.000,00 kuna odabraloje Gong.hr, Libela.org, RadioNet, Crol.hr, Pogledaj.to, Nepokoreni grad i Prosvjetu, piše na službenim stranicama Ministarstva.

Nakon prvog kruga natječaja ministrica je uvažila molbu još jednog prijavitelja u kategoriji novih medija te zbog male bodovne razlike i iznesenih argumenata diskrecijskom odlukom dodijelila dodatnu potporu portalu Autograf.

U sklopu drugog kruga Javnog poziva, koji je trajao od 4. kolovoza do 10. rujna 2014, 46 medija (42 postojeća i četiri nova medija) pozvano je dostaviti dodatnu dokumentaciju. Dva postojeća medija nisu dostavila dokumentaciju te je Povjerenstvo vrednovalo i ocjenjivalo 40 postojećih medija prema šest dodatnih (ranije utvrđenih i propisanih) kriterija.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!