KNJIGOM DO KROVA

Doznajte sve o projektu zagrebačkih knjižnica za beskućnike

30.11.2011 u 13:43

Bionic
Reading

Nakon što je prije dva tjedna predstavljen javnosti, projekt Knjigom do krova zaživio je i na internetu

Knjižnice grada Zagreba pokrenule su službene internetske stranice na kojima su dostupne sve informacije o projektu 'Knjigom do krova: Mreža knjižnica za osnaživanje beskućnika'.

Na stranicama
su dostupne informacije o aktualnim događanjima, linkovi koji mogu koristiti beskućnicima, dojmovi korisnika novog programa i drugo.

Dostupne su i sve informacije o samom projektu 'Knjigom do krova: Mreža knjižnica za osnaživanje beskućnika' koji je realiziran zahvaljujući potpori u iznosu od 15.000 dolara, donaciji međunarodne neprofitne organizacije EIFL.

Ciljevi projekta su znanjima i vještinama osnažiti beskućnike za aktivno uključenje u društvena i kulturna zbivanja i pomoći im u njihovu povratku na tržište rada, i promijeniti stereotipe o knjižnicama kao mjestima gdje se samo posuđuju knjige te srušiti predrasude o beskućnicima.

U sklopu projekta prenoćištu za beskućnike Kosnica darovana su četiri računala i pisača te se održavaju radionice. I nakon sudjelovanja na radionicama korisnici će u Kosnici i Gradskoj knjižnici radi obnove stečenih znanja moći koristiti računala. Osim informatičkog tečaja, bit će održane i radionice podrške za traženje posla koje provode psiholozi Rehabilitacijskoga centra za stres i traumu.

Više o projektu pročitajte ovdje.