BRUKETA&ŽINIĆ&GREY

Domaća knjiga 'Nada' među 50 najbolje dizajniranih knjižnih omota na svijetu

14.11.2018 u 15:07

Bionic
Reading

Američki institut za grafički dizajn (AIGA) uvrstio je knjigu 'Nada' Zaklade Adris i kreativnog tima Bruketa&Žinić&Grey među 50 najbolje dizajniranih knjižnih omota na svijetu

Knjiga 'Nada' ima naslovnicu koja reagira na dodir, a bavi se projektima iz područja znanosti, obrazovanja i stvaralaštva koje je u proteklom desetljeću podržala Zaklada Adris.

'Predstavljeni na jednome mjestu, u knjizi Nada, svi ti projekti pružaju nadu da Hrvatska ima budućnost pa je zato knjiga je osjetljiva na dodir, jer što se više koristi, to više nade ima', pojasnio je kreativni direktor Davor Bruketa.

Nada Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Bruketa&Žinić&Grey

Na koricama knjige se, nakon rukovanja, sve više pojavljuje riječ 'nada', a projekt je, osim toga, i svojevrsni dokument vremena jer je okupio 24 ponajboljih hrvatskih ilustratora, navode iz Bruketa&Žinić&Grey.

'Nadu' je među 50 najbolje dizajniranih knjižnih omota na svijetu AIGA odabrao u godišnjoj međunarodnoj selekciji u suradnji s Design Observerom, magazinom o dizajnu s milijunskim čitateljstvom. Knjiga će time postati dio AIGA kolekcije unutar knjižnice Rijetkih knjiga i rukopisa (Butler Library) pri Sveučilištu Columbia te u Robert Haas Arts Library pri Sveučilištu Yale.