autorica marija andrijašević

Do kraja kolovoza besplatno dostupno audio izdanje 'Zemlje bez sutona', evo kako do pobjedničkog romana Književne nagrade tportala

23.08.2022 u 14:57

Bionic
Reading

Književna nagrada tportala prva je i zasad jedina književna nagrada koja promiče iskorak književnosti u digitalno, a objava audioizdanja pridonijela je vidljivosti pobjedničkog romana i njegovoj čitanosti. Već su brojni korisnici book&zvook aplikacije preuzeli i poslušali roman Marije Andrijašević dok su vozili, putovali na posao ili se bavili rekreacijom, a do kraja mjeseca kolovoza to potpuno besplatno možete učiniti i vi

Prvi put ove godine, književna nagrada tportala dobitnici nagrade - Mariji Andrijašević za roman "Zemlja bez sutona" - pružila je i dodanu vrijednost u obliku audioizdanja pobjedničkog romana na platformi book&zvook.

Pobjednički roman Književne nagrade tportala tako se pridružio brojnim naslovima u book&zvook digitalnoj biblioteci, gdje se trenutno nalazi više od 50 naslova, odnosno preko 260 sati knjiga za slušanje.

Audioizdanje romana odrađeno je pod uredništvom nekadašnje novinarke Hrvatskog radija Ljubice Letinić i dramske tonske majstorice Lane Deban, a u izvedbi nacionalne prvakinje HNK Lane Barić. Tijekom snimanja audioizdanja romana, proveli smo nekoliko sati u book&zvook studiju kako bismo doznali kako, zapravo, nastaje audioroman. Reportažu o tom zanimljivom procesu možete čitati na ovoj poveznici.

  • +6
Rad na audio izdanju pobjedničkog romana književne nagrade tportala 'Zemlja bez sutona' Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić / tportal.hr

Kako besplatno preuzeti audioroman?

Audioroman “Zemlja bez sutona” dostupan je za download na aplikaciji book&zvook, a tportal ga, ponavljamo, svojim čitateljima i svim ljubiteljima knjige daje besplatno sve do kraja kolovoza. Sve što je potrebno jest instalirati book&zvook aplikaciju na vaš telefon (Google Play Store, Apple App Store i Huawei App Gallery), a zatim ćete moći i besplatno preuzeti knjigu.

Roman za slušanje koji traje više od devet sati

Audioizdanje romana traje više od devet sati (točnije, 9 sati i 20 minuta). Osim teksta koji čita glumica Lana Barić, u izdanju se koristi i glazba te umjetno i prirodno stvoreni šumovi. Ispreplićući mnoštvo zvučnih tekstura i frekventnih priroda, u book&zvooku su kreirali ono što nazivamo soundscape. Diskretnom manirom u zvuku izgradili su unutarnji prostor teksta Marije Andrijašević, koji su ozvučili i napravili živim na način koji se ne može doživjeti “normalnim” čitanjem djela.

Što kažu slušatelji audioromana 'Zemlja bez sutona'?

"Sinoć sam odslušala prvo poglavlje. Prvi dojmovi su za 5!", "Preslušao sam knjigu šetajući škotskim krajolicima. Predivno iskustvo i predivni doživljaj autentične Zagore. Knjiga je odlično napisana i zaista vrhunski prebačena u audio format. Svaka čast i sve preporuke", "Mislim da je ovo izvrsna prilika da knjigu pročitaju, odnosno odslušaju, i oni koji je ne uspiju nabaviti u fizičkom obliku. Uostalom, slušati se može i u pokretu, u mraku i sl. Osim toga, ovo je idealna prilika da u književnosti Marije Andrijašević uživaju i slijepe osobe," samo su neki od komentara na službenoj Facebook stranici izdavača book&zvook, koji djeluje pod egidom Novi doživljaj knjige.