SEZONA 2012./2013.

Dijana Vidušin i Ozren Grabarić najbolji glumci Gavelle

21.06.2013 u 10:19

Bionic
Reading

Dijana Vidušin i Ozren Grabarić proglašeni su najboljim glumcima u premijernim predstavama kazališta Gavella u sezoni 2012./2013. po izboru prosudbenog povjerenstva sastavljenoga od najvjernijih gledatelja toga zagrebačkog kazališta

Nagrade su dobitnicima uručene na zatvaranju festivala Gavella i Europlakat Fair tijekom kojega je od 1. lipnja prikazano 15 predstava s repertoara tog kazališta.

U konkurenciji za nagrade bili su glumci iz šest ovosezonskih premijernih predstava ('Antigona', 'Odisej', 'Fine mrtve djevojke', 'Push Up 1-3', 'Candide ili optimizam' i 'U ime novca').

Dijana Vidušin, izvođačica je koja nikad ne staje u istraživanju likova koje igra, ocijenilo je povjerenstvo. U 'Odiseju' se uvjerljivo prebacivala iz uloge u ulogu, a u "Antigoni" gradila emotivni "puzzle" nježne, hrabre, lomljive i ponosne Antigone, dodaje se u obrazloženju.

Za Ozrena Grabarića, navodi žiri, slobodno se može reći da je kazališni prvak, s obzirom na broj predstava u kojima igra i kompleksnost uloga koje u njima tumači.

'Izvrsnost, vatromet talenta, razigranost i bujica nepresušne energije utkane su i u njegove ovosezonske uloge, u Odiseja – kukavicu, oportunista, senilnog, demistificiranog antiheroja; i u Kreonta – sjajnog i na štulama, u staroj "Antigoni", no još moćnijeg sada kad se spustio s njih, postavši suvremeni političar, vladar s ljudskim licem spreman posegnuti za nasiljem i pristati na truli kompromis', stoji u obrazloženju.

Nakon dodjele nagrada izvedena je predstava 'Četvrta sestra' Janusza Glowackog, kojom je završen ovogodišnji Gavella i Europlakat Fair.