kulturan ulični festival

Cirkuski rujan donosi pozornicu u vaš zagrebački kvart

28.08.2023 u 12:27

Bionic
Reading

Stiže Kulturan Ulični Festival - KUF, koji petu godinu za redom tijekom rujna donosi 'najveći SHOW na svijetu' pod vaše balkone. Ove godine KUF pretvara četiri zagrebačka kvarta i jednu zagrebačku tržnicu u vaše i naše pozornice, na kojima ćemo imati priliku vidjeti osamnaest predstava lokalnih i inozemnih cirkuskih - uličnih umjetnika

Branimirova tržnica, Borovje, Ravnice, Remiza i Dugave ovogodišnje su lokacije čiji će parkovi, trgovi i šetnice tijekom rujanskih vikenda postati prave izvedbene pozornice. Publika će imati priliku vidjeti mnoštvo iskusnih uličnih umjetnica i umjetnika, dragih poznatih lica, ali i neke nove - mlađe generacije, koje tek stupaju na uličnu pozornicu kao autori i izvođači.

KUF je zamišljen kao festival koji dostavlja umjetnost u gradske kvartove u kojima je ona manje zastupljena ili gotovo nedostupna. Ekološki je osvješten i u kvart dolazi s jednim vozilom, vlastitim tribinama, razglasom i svjetlima na baterije, a iza sebe ne ostavlja otpad. Na KUF-u možete komzumirati jedino kulturu i umjetnost namijenjenu svim generacijama i opredjeljenjima.

S ciljem razvoja ulične izvedbene umjetnosti od ove godine je KUF na osnovu javnog poziva pružio produkcijsku potporu umjetnicima za premijeru predstave koja je kreirana za uličnu pozornicu, a svoju će premijeru imati na ovogodišnjem KUF-u.

Također od ove godine uključujemo i dječji žiri - dramske škole Doza Drame, koji će odabrati najbolju predstavu pojedinog kvarta i cijelokupnog KUF-a.

Jedna od sjajnih novosti je i suradnja s kultnim Komikazama koje će u jednom od kvartova održati izložbu i radionicu izrade bedževa - Beđomat!

Bez obzira jeste li stanovnici nekog od kvartova u kojima se KUF ove godine održava, ništa vas ne spriječava da uzjašite svoj bicikl i dovezete se solo, s ekipom ili obitelji na neku od zabavnih, verbalnih, edukativnih, fizičkih, angažiranih... cirkuskih - uličnih predstava koje su za vas pripremili u sklopu ovogodišnjeg programa. KUF je idealna prilika da doživite svoj grad u drugačijem svjetlu.

KUF-ov program je besplatan za sve, iako ulični umjetnici-ce vole kada ih nagradite dobrovoljnom donacijom u njihov šešir i time podržite njihov daljnji rad.

OTVORENJE

BRANIMIROVA TRŽNICA

1.9.2023.

18:00 CIRKORAMA: Pokretni Muzej cirkusa

18:45 HULA HOOP radionica sa ESTHER

19:30 Koncert

1. VIKEND:

BOROVJE, Ulica grada Chicaga 18

2.09. 2023.

18:00 BOHOC/CLOWN BRIGAD PEČUH: Počinje koncert !

19:00 CIRKORAMA: Čarolija šešira

3.09. 2023.

18:00 CIRKORAMA: Duo Šmizla

19:00 CHALYMAN: Play

2. VIKEND

RAVNICE, Aleja Antuna Augustinčića 14

9.09.

17:00 KOMIKAZE: Beđomat radionica

18:30 QUOZ A`DURAC: Stative * KUFova premijera!

19:30 CIRKULTURA & LOOP CIRKUS: Las Calaveras

10.09.

17:00 KOMIKAZE: Beđomat radionica

18:00 METEŽ: Jedna starost jedan cirkus *KUF-ova premijera!

19:00 CIRK POZOR: Niske pobude i visoke pete

3.VIKEND

REMIZA, Fellerovo šetalište kod parka

16.09.

18:00 BUNIKE: Neodrasli

19:00 CIRKULTURA: U svom filmu

17.09.

18:00 MARA DI CLOWN: U mojim snovima

19:00 KRUMPPIR: We can fly

4. VIKEND

DUGAVE, Školski park

23.09.

18:00 ZORAN VUKIĆ/ KLAUN LUDEK: Klaun Ludek i Šašavo Šalabajzanje

19:30 LOOP CIRKUS: Fayarrgh!

24.09.

17:00 KFS PROPUH: Oprostite, gdje je izlaz?

17:30 COMPAGNIE IÉTO: Pour Hêtre ( Za Bukvu )

18:00 AMER KABBANI – CIA 104o: Runa

Kulturan ulični festival sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo Grada Zagreba, Turističke zajednice Grada Zagreba, Teatroskopa - mreže za izvedbene umjetnosti u JI Europi, Francuskog instituta i Zaklade Kultura nova.

KUF #5 organizira Cirkorama kroz suradnju sa lokalnim i regionalnim cirkuskim umjetnicima_ama, organizacijama i inicijativama Esther Davies, Chalyman, Quoz a'Durac, Cirkultura, Loop cirkus, Krumppir, Cirk Pozor, Bunike, Mara di Clown, Metež, Klaun Ludek i KFS Propuh, Kućni Kolektiv, Cirkusfera, Doza Drame i Komikaze.