POGLED NA CESTU

Biste li živjeli iza jumbo plakata?

25.04.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Jeste li razmišljali o svijetu u kojemu bi se kraj prometnica, umjesto jumbo plakata, nalazili umjetnički radovi? A jeste li razmišljali kako bi bilo živjeti unutar tog povišenog prostora namijenjenog za oglašavanje? Život unutar konstrukcije za velike reklamne plakate isprobala je umjetnica Cecilia Beaven

Zaokupljeni idejom da umjesto oglasa kraj autoceste stoje veliki umjetnički radovi, brojni umjetnici diljem svijeta 'zauzimaju' jumbo plakate i prekrivaju ih svojim djelima.

Tvrtka Scribe odvela je tu ideju korak dalje. U sklopu umjetničkog projekta tvrtke Scribe i arhitekta Julia Gomeza Treville, zakamufliran iza konstrukcije namijenjene za jumbo plakate u Mexico Cityju, smješten je minijaturni prostor namijenjen za življenje.

Skučen stan, načinjen od željeza i iverice, velik oko 16 četvornih metara, nudi se kao privremeni dom umjetnicima koji rade na preobrazbi plakata.

Sastoji se od kuhinje, kupaonice i spavaće odnosno dnevne sobe te simpatične terase.

Prva stanarka bila je Cecilia Beaven, meksička umjetnica koja je deset dana živjela u očima javnosti izloženom domu tijekom rada na plakatu.

Kako izgleda život iza jumbo plakata, pogledajte u videu.