BOOEX PREDSTAVLJA

'Berlinske bilješke' Ines Kotarac

24.02.2015 u 09:46

  • +4

'Berlinske bilješke' Ines Kotarac

Izvor: Promo fotografije / Autor: Ines Kotarac

Bionic
Reading

Ines Kotarac prvi put svoje radove predstavlja hrvatskoj pulici na izložbi 'Berlinske bilješke'. Izložba, koja je dio projekta BooEx udruge Boonika, otvara se u prostorijama udruge (Veslačka 23) u petak, 27. veljače, s početkom u 20 sati

'Ono što držimo lijepim definira nas kao osobu. Subjektivni razmjer i domena lijepog tvore našu osobnu mentalnu galeriju koja obujmom može biti dalekosežan izložbeni prostor ili omanja izba. Fotografkinja Ines Kotarac ima široko poimanje estetike. Njena zapažanja obuhvaćaju i fokusiraju široki spektar vizualnih podražaja; ljudsku putenost, prirodu, materijalni svijet, atmosfere i ozračja. Lakše bi bilo istaknuti ono čega se ona svojim radom ne dotiče, ako uopće postoji vid postojanja u kojem ona ne nalazi ljepotu', napisao je u tekstu izložbe Lejm–O

Više radova ove umjetnice možete vidjeti i na njezinoj Facebook stranici i web stranici

BooEx (Boonika izložbe) samo je jedan od projekata udruge Boonika, platforme vizualnog dijaloga, organizirane radi postizanja zajedničkog intreresa promoviranja umjetnosti i međunarodne kulturne kooperacije.

U kratkom roku, projekt Boonika Izložbe pokazao se kao jedno od bitnih kulturnih događanja na likovnoj i sličnoj domaćoj umjetničkoj sceni, koja se materijalizirala velikim interesom underground i mainstream publike koja posjećuje njihove manifestacije.

Tijekom izložbe će se 8. ožujka, u organizaciji Vox Feminea Platforme, u prostoru galerije Boonika održati predstavljanje Platforme i razgovor na temu mapiranja potreba umjetnica povodom Međunarodnog dana žena. Druženje, razgovor i razgledanje izložbe trajat će od 17 do 20 sati. Događaj je otvoren za sve zainteresirane.

Izložba je otvorena do 13. ožujka i može se pogledati svaki radni dan od 12 do 19 sati.