PROBLEMATIČNI PROJEKT

Bandić zahtjeva račun za izgradnju Muzičke akademije

06.03.2013 u 16:10

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je rekao da projekt izgradnje Muzičke akademije kasni, ali i dodao kako ne želi potpisati četvrti aneks ugovora s izvođačem radova dok Gradu ne podnese račun.

Previše puta sam bio ondje na gradilištu i više ne idem dok se ne utvrdi točan datum završetka radova i dok se ne podnese račun za ono što su izvođači radova trebali napraviti, a nisu, pa smo već tri puta 'aneksirali' ugovor s njima. Četvrti put ne želim potpisati aneks dok se stvari ne dovedu do kraja. Tek onda ćemo govoriti o roku dovršetka", rekao je Bandić novinarima prigodom posjete novoj trgovini "Kika" na Žitnjaku.

Na upit novinara tko je kriv za takvu situaciju, Bandić je odgovorio da su u skladu sa zakonom o javnoj nabavi izabrali najpovoljnijeg izvođača, ali da sada tvrtka "Nexe" ima problema.

'Moramo imati čvrsta jamstva dobavljača i izvođača radova da će sve napraviti kvalitetno, primjereno i na vrijeme kako bi mogli potpisati četvrti aneks ugovora', kazao je podsjetivši da je Muzička akademija trebala biti gotova do 3. ožujka, ali da sad izvođači radova traže odgodu od šest mjeseci o čemu još trebaju postići dogovor.

'Moram brinuti o svakoj kuni i lipi gradskog proračuna. Da li će Muzička akademija biti sagrađena mjesec dana prije ili poslije nije toliko bitno koliko je bitna svaka kuna koju ulažemo kao sufinancijeri gradnje', naglasio je Bandić.

Podsjetio je da je još 2003., kada je bio zamjenik gradonačelnice, Grad na njegovu inicijativu kupio zgradu na Trgu maršala Tita za 30 milijuna kuna i da je tada krenuo proces koji traje već 10 godina. "Želim da se to okonča što prije. Vjerujem da će biti sve u redu", zaključio je Bandić.

Zgradu Muzičke akademije danas su obišli rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, dekan Muzičke akademije Mladen Janjanin, direktor Nexe gradnje d.o.o. Miljenko Zovko i predsjednik Uprave Nexe Grupe Ivan Ergović.

Potom je održan sastanak Stručnog povjerenstva za izgradnju nove zgrade Muzičke akademije na kojemu je, u ime zagrebačke Gradske uprave, nazočila gradonačelnikova zamjenica Jelena Pavičić Vukićević.