večeras

Bad Daughter stiže u Très Chic Cafè na razgovor i svirku

18.10.2023 u 14:34

Bionic
Reading

Pisac Sven Popović ugostit će večeras od 20h umjetnicu Dunju Ercegović, poznatiju kao Lovely Quinces i Bad Daughter

Kako je ljupka Dunja postala loša kći i kako se baš uvijek nađe u krivoj kući? Dunja Ercegović splitska je glazbenica sa zagrebačkom adresom (nemojte joj pisati) koja je, barem onim upućenima, već dobro poznato ime na glazbenoj sceni. Ipak je tu već deset godina.

O tih deset godina, o promjeni tome što se događalo između Lovely Quinces i Bad Daughter, o nagradama, marketingu i turnejama s glazbenim legendama moći ćete čuti večeras u Très Chic caféu. Razgovor će voditi pisac koji je u sudačkoj nadoknadi vlastite mladosti, Sven Popović. Razgovor počinje u 20h, a nakon razgovora slijedi kratka akustična svirka.

Bad Daughter je novi glazbeni projekt Dunje Ercegović, koja je prisutna na hrvatskoj glazbenoj sceni od 2013. godine pod pseudonimom Lovely Quinces. S projektom Bad Daughter, otvorila je novo poglavlje u svojoj karijeri i odmah postavila visoku ljestvicu na domaćoj glazbenoj sceni. Nakon najave singlova 'Favorite Game' i 'Thick', album 'Let Me Panic' pojavio se na tržištu krajem studenog 2021. godine i u samo nekoliko mjeseci osvojio je kritiku i publiku regije. Nakon nagrade za album godine u tradicionalnom izboru tjednika Nacional u prosincu, u siječnju je album proglašen najboljim u regiji prema ukupnom broju glasova svih regionalnih nezavisnih diskografa, a sve je potvrđeno na Rock&Off Awards gdje je osvojio titulu pop izvođačice godine i najboljeg albuma godine. Također je osvojio Porin nagradu za najbolju žensku vokalnu izvedbu. U studenom 2022. godine, objavila je live album 'Let Me Panic' s prvog nastupa u Pogonu Jedinstvo. Ove godine ponovno je osvojila dvije Rock&Off nagrade za najbolju pop izvođačicu godine i najbolju pjesmu godine za 'Bite Your Tongue'.