kulturni roštilj

Dunja Ercegović radi u firmi, Lovely Quinces je u blagoj komi, a Bad Daughter gazi dalje: 'Dobra priča za unuke'

20.03.2024 u 15:24

Bionic
Reading

Razgovarali smo s kantautoricom Dunjom Ercegović, nekad poznatom kao Lovely Qunices, danas kao Bad Daughter, koja sljedećeg utorka nastupa u Vintage Industrial Baru

Prošlog je četvrtka Dunja Ercegović alias Bad Daughter trebala nastupiti u Vintage Industrial Baru, no taj je koncert uslijed bolesti otkazan. Novi datum je 26. ožujka, mjesto je isto, a podršku bendu pružit će Ivona Eterović alias tonota. Ako ste zbunjeni, tu smo da razjasnimo stvar - da, Ercegović je kad se pojavila na sceni to učinila pod imenom Lovely Quinces, koji je bio manje-više klasični kantautorski projekt. Prije nekoliko godina umjetnica je odbacila je okvire u kojima se našla, postala Bad Daughter i ponovno oduševila publiku i struku, doguravši čak do Porina. Autorica nam je otkrila zašto se odučila na promjenu, što je s projektom Lovely Quinces, od čega živi, kako joj danas izgleda minuli rad i što možemo očekivati od koncerta.

Razjasnimo ovdje priču za čitatelje koji nisu ispratili promjenu. Zašto ste odlučili postati Bad Daughter?

Toliko puta sam ponovila tu priču, ali - hajdemo reći - iz dosade. Jednostavno mi je trebalo nešto novo, neki novi projekt i start, previše se sam zaglibila u Lovely Quinces priču i žanr. Zanimalo me koliko ću dobro plivati u drugoj priči i hoće li mi se pritom povjerovati.

Je li alter ego Lovely Quinces pokopana ili ste nastavili voziti na dva kolosijeka?

Nije skroz pokopana, mislim da je nikad neću moći pokopati dok joj zasluženo ne priuštim album. Sramotno mi je da nakon 10 godina tog imena nemam ništa za pokazati osim dva EP-a. Trenutno je u nekakvoj blagoj komi, tako bih nekako rekla. Teško je sjediti na dvije stolice pa je trenutačno moja pažnja usmjerena na Bad Daughter.

  • +4
Lovely Quinces u Zadru Izvor: Pixsell / Autor: Filip Brala/PIXSELL

Ako sam dobro shvatio, ne živite isključivo od glazbe, već radite u jednoj kreativnoj agenciji, što je svojevrsan kompromis. Kako se osjećate po tom pitanju?

Tako je, više ne živim od glazbe i morala sam ući u 9-5 svijet. Sva sreća, moj posao spada među one kreativnije, ali svejedno se to ne može mjeriti sa slobodom koju imaš kada stvaraš kad želiš i što želiš, sad mi se to čini kao nešto jako daleko. Ako budem imala dovoljno sreće, valjda ću još to koji puta iskusiti.

Počeli ste nastupati prije više od 10 godina. Kad bacite pogled unatrag, kako vam se čini minuli rad?

Čini mi se kao dobra priča za unuke! Ne volim se inače previše vraćati na prošlost i živjeti na staroj slavi, mogu samo reći da je sve bilo kako je trebalo biti. Mogla sam donijeti puno bolje odluke, odnijeti karijeru u puno smjerova, ali postoji neki viši razlog zašto je ispalo ovako. Sad sam spremna za neke nove poteze i možda sljedećih 10 godina ako budem imala živaca, haha!

  • +6
Bad Daugther Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

Što možemo očekivati od koncerta u Vintage Industrial Baru?

Voljela bih da ljudi odu doma 'punog želuca' nakon koncerta. Bad Daughter je projekt koji nema puno pjesama iza sebe, ali se uvijek trudimo priuštiti nešto posebno što se tiče zvuka i svjetla. Također želimo predstaviti i novu pjesmu s kojom najavljujemo naš drugi album 'Pretty, not petty'. Svakako bismo se voljeli nastupom približiti našem prvom pojavljivanju u Pogonu Kulture gdje smo si baš jako podigli ljestvicu.

Izvor: Društvene mreže