STROGA SELEKCIJA

Audicija za popunu ansambla Baleta HNK Split

22.02.2013 u 11:40

Bionic
Reading

Prvi dojmovi ravnatelja Baleta Dinka Bogdanića o kvaliteti kandidata su izuzetno povoljni. Njegova želja je primanje u ansambl po četiri balerine i četiri baletana od prijavljenih dvije stotine plesača, koji bi se u rad splitskog ansambla uključili u najskorijoj budućnosti

U prostorijama Baletnog studija Hrvatskog narodnog kazališta Split održana je audicija za popunu ansambla Baleta HNK Split.

Na audiciju se prijavilo preko dvije stotine plesača iz svih krajeva svijeta, a osobno je audiciji danas pristupilo njih 39. Neki od preostalih na audiciju će doći naknadno, a oni koji nisu u mogućnosti doći u Split bit će ocijenjeni na osnovi video-snimke.

Od nešto više od 200 prijavljenih, približno jedna četvrtina su muški plesači. Stručnu komisiju za odabir kandidata čine ravnatelj splitskog Baleta Dinko Bogdanić, koreografkinja Ljiljana Gvozdenović, te baletni majstori Vladimir Šuvalov i Dmitrij Rodikov.

Pred njima su svoje baletno znanje pokazali kandidati iz brojnih zemalja, primjerice državljani i državljanke Italije, Slovenije, Srbije, Japana, Nizozemske, Španjolske, Novog Zelanda, Australije, Velike Britanije, Njemačke, Izraela, Brazila, Rusije i mnogih drugih. Mnogi od njih imaju iskustvo nastupanja u plesnim ansamblima širom svijeta.